Ändring i administrationen av Windows-servrar och -arbetsstationer inom forskning

30.04.2018 - 09.05
Uppdaterad

Den senaste uppdateringen från Microsoft förorsakar en ändring i fjärradministrationen av Windows-servrar och -arbetsstationer. Denna fjärradministration används allmänt i till exempel laboratorier. Ändringen påverkar inte användare av vanliga Windows-arbetsstationer.

Sådana Remote Desktop -protokollanslutningar är till exempel fjärrskrivbordsanslutningar från Windows-arbetsstationen i forskarens arbetsrum till Windows-arbetsstationer för mätinstrument i laboratorium. Om Windows-uppdateringar inte har installerats i den styrda arbetsstationen, kan en fjärranslutning inte längre skapas med Remote Desktop -protokollet.

En lösning på förändringen är att uppdatera arbetsstationen i laboratoriet. Utan en uppdatering kan gamla, oskyddade fjärradministrationsprotokoll inte längre användas.
Om du vet att du använder en sådan arbetsstation, kontakta Helpdesk (https://helpdesk.it.helsinki.fi/sv/help/7000) för att arrangera uppdateringen.