Pulse Secure VPN ja VPN-portaali poistuivat käytöstä 21.4.2021

26.04.2021 - 13.34
Päivitetty

Yliopisto on poistanut Pulse Secure VPN-ohjelmiston ja sen rinnakkaispalvelun VPN-portaalin (https://www.vpn.helsinki.fi/) lopullisesti käytöstä 21.4.2021. Palvelut oli tarkoitus poistaa käytöstä aiemman tiedotuksen mukaisesti 31.5.2021, mutta Pulse Secure VPN -sovelluksessa havaittu vakava haavoittuvuus edellytti palveluiden lopettamista nopeutetulla aikataululla 21.4.2021 alkaen.

Korvaava palvelu on jo pitkään yliopistolla käytössä ollut OpenVPN. OpenVPN on asennettu valmiiksi kaikille yliopiston keskitetyn ylläpidon piirissä oleville työtietokoneille.

Ota OpenVPN käyttöösi:

Tukea OpenVPN-yhteyden muodostamiseen ja käyttöön saat IT-Helpdeskistä: