Wiki-palvelu korvataan XWiki-palvelulla vuonna 2024 – poista vanhat wiki-sisältösi hyvissä ajoin

22.02.2023 - 16.07
Ingress

Yliopisto korvaa aiemman Confluence-alustalle perustuvan wiki-palvelun (wiki.helsinki.fi) uudella avoimen lähdekoodin XWiki-palvelulla vuonna 2024. Muutos tehdään kustannussyistä, sillä nykyisen wiki-palvelun palveluntarjoaja Atlassian korottaa tuotteidensa hinnoittelua merkittävästi. Tiedotamme XWikistä ja uuteen palveluun siirtymisestä yliopistolaisille kattavammin sekä tarkennamme ohjeistusta kevään mittaan.

Jotta XWiki-palveluun siirtyminen sujuisi mahdollisimman hyvin, suosittelemme nykyistä wikiä käyttäviä yliopistolaisia jo nyt poistamaan vanhentuneet ja tarpeettomat wiki-sivut ja sisällöt wiki-palvelusta (wiki.helsinki.fi). Näin vältämme ylimääräisten sisältöjen siirtämisen uuteen XWiki-palveluun ja helpotamme siirtoprosessia.

Huomioithan:

  • Wiki-palvelu (wiki.helsinki.fi) on tarkoitettu myös sellaisen tiedon esittämiseen, jonka tulee olla julkisesti ja ilman palveluun kirjautumista nähtävillä yliopiston ulkopuolella.
  • Flamman työryhmät -palvelu (workgroups.helsinki.fi) on ensisijaisesti tarkoitettu yliopiston sisäisten sisältöjen tuotantoa ja esittämistä varten sekä akateemisten yhteisöjen väliseen yhteistyöhön (Haka- ja eduGAIN-federaatiot). Käytäthän siis Flamma-työryhmiä vain silloin, kun sisältösi on tarkoitettu yliopiston tai akateemisten yhteisöjen väliseen käyttöön.

 

Kiitos, kun käyt läpi omat wiki-sisältösi!

Takaisin ylös