Wiki-tjänsten kommer att ersättas med XWiki år 2024 – ta bort ditt gamla wiki-innehåll i god tid

22.02.2023 - 16.12
Ingress

Universitetet ersätter den tidigare wiki-tjänsten som grundar sig på Confluence-plattformen (wiki.helsinki.fi) med en ny XWiki-tjänst med öppen källkod år 2024. Ändringen görs av kostnadsskäl eftersom Atlassian, leverantören av den nuvarande wiki-tjänsten, ökar prissättningen av sina produkter avsevärt. Vi preciserar anvisningarna och ger närmare information om XWiki och övergången till den nya tjänsten till alla vid universitetet under våren.

För att övergången till XWiki-tjänsten ska gå så smidigt som möjligt rekommenderar vi att alla vid universitetet som använder den nuvarande wiki-tjänsten redan nu raderar föråldrade och onödiga wiki-sidor och innehåll från wiki-tjänsten (wiki.helsinki.fi). På så sätt undviker vi överföring av onödigt innehåll till den nya XWiki-tjänsten och underlättar överföringsprocessen.

Vänligen notera:

  • Wiki-tjänsten (wiki.helsinki.fi) är också avsedd för presentation av sådan information som bör vara allmänt synlig utanför universitetet utan att man loggar in på tjänsten.
  • Flammas arbetsgrupper-tjänsten (workgroups.helsinki.fi) är främst avsedd för produktion och presentation av innehåll inom universitetet och för samarbete mellan akademiska sammanslutningar (Haka- och eduGAIN-federationerna). Använd alltså Flamma-arbetsgrupper endast då ditt innehåll är avsett för användning inom universitetet eller mellan akademiska sammanslutningar.

Tack för att du går igenom ditt wiki-innehåll!

Tillbaka upp