Jaetut Mappi-postilaatikot

Jaetut Mappi-postilaatikot (bulletin boards) ovat postilaatikoita, joilla voi olla useampi käyttäjä. Niiden käyttöön ei tarvita erillistä käyttäjätunnusta, vaan kirjautuminen tapahtuu käyttäjän omalla tunnuksella.

Postien lukeminen jaetusta Mappi-postilaatikosta tapahtuu samalla tavalla kuin normaalistakin postilaatikosta.

Jaetulla postilaatikolla on yksi hallintatunnus, jolla on oikeudet poistaa sekä lisätä kansioita ja viestejä. Postilaatikolla on myös käyttäjälista, joka sisältää yhden tai useampia käyttäjätunnuksia. Näille voidaan määritellä erilaisia käyttöoikeuksia.

Oletusarvoisesti hallintatunnukselle annetaan kaikki oikeudet ja muille tunnuksille luku-, kirjoitus- ja kopiointioikeudet. Tunnusten käyttöoikeuksia muokataan Webmail-ohjelmalla.

  Postilaatikoiden näkyminen postiohjelmissa

  Jaetut postilaatikot näkyvät sähköpostiohjelmassa samalla kansiotasolla kuin oma INBOX-kansio.

  Joissakin postiohjelmissa jaetut postilaatikot täytyy tilata näkyville:

  • Mozilla Thunderbirdissä valikosta File > Subscribe.

  Postilaatikoiden osoitteet

  Jaetun postilaatikon osoite muodostuu alkutunnisteesta bb ja postilaatikon nimestä, jotka on yhdistetty plusmerkillä (+). Esimerkiksi lääketieteilijöiden atk-kurssin osoite voisi olla bb+medi.atk@mappi.helsinki.fi.

  Osoitteelle voi tilata selkeämmän alias-osoitteen, esimerkiksi medi-atk@helsinki.fi. Siinä tulee olla tavuviiva (-), ja skandinaaviset sekä erikoiskirjaimet korvataan muilla kirjaimilla tai jätetään pois.

  Postilaatikoiden tilaaminen

  Jaettu postilaatikko tilataan tällä hetkellä Helpdeskin kautta. Suositeltavaa on tilata Office 365 -jaettu postilaatikko. Lue ohjeet.

  Postilaatikoiden hallinnointi

  Jaetun postilaatikon käyttöoikeuksia hallinnoidaan Webmail-ohjelmalla.

  Give feedback

  The instructions site of the University of Helsinki's IT Helpdesk helps you with IT-related issues related to your work. Let us know how we can improve our instructions. We greatly appreciate your feedback!

  How would you improve these instructions?
  Back to top