Apuohjelmat

Apuohjelmilla tarkoitetaan pieniä, hyödyllisiä ohjelmia, joilla voi esimerkiksi helpottaa tiedonsiirtoa tai käsitellä levynkuvia.

Sisällysluettelo

7zip

Tiedostojen pakkaus- ja purkuohjelma

Pakkausohjelmaa käytetään esim. tilan säästämiseen tai sähköpostissa, jolloin useita liitetiedostoja voi koota yhdeksi paketiksi.
    Yksi yleisimmistä ja eniten käytetyistä pakkausmuodoista on .ZIP. Käytännössä kaikille käyttöjärjestelmille löytyy useita ohjelmia, joilla näitä tiedostomuotoja voidaan käsitellä.

Helsingin yliopiston keskitetyn hallinnan koneille (Windows) on asennettuna 7Zip-pakkausohjelma. Tämän ilmaisen ohjelman voi myös asentaa omalle kotikoneelle.

PDF-XChange PRO

PDF-XChange PRO on monipuolinen PDF-sovellus Windows-koneille. Se mahdollistaa PDF-tiedostojen luomisen, muokkaamisen ja lukemisen. Paketissa on useampi sovellus, mm. PDF XChange Tools sekä Editor. Tietotekniikkakeskuksen hankkima lisenssi kattaa myös henkilökunnan kotikoneet.

Mac-koneilla olevalla Preview (Esikatselu)-sovelluksella voit suorittaa yleisimpiä PDF-muokkaustoimia. Lue lisää sovelluksen omasta Help-valikosta.