HY-VPN -asennus (Windows)

Tämä ohje koskee vain yliopistolaisten omia kotikoneita! Yliopiston koneilla samaan tarkoitukseen käytetään Pulse Secure -ohjelmaa. Myös kotikoneille ja -laitteille voi asentaa Pulse Secure -ohjelman.

Tabs

Tarkka ohje

Tarvittavat asennuspaketit

1. Hae OpenVPN-paketti osoitteesta www.openvpn.net/index.php/open-source/downloads.html
    • Valitse käyttöjärjestelmääsi vastaava Windows installer -paketti
      (Windows 2000 ja uudemmat, vanhempia Windows-versioita ei tueta)
    • Tallenna OpenVPN-paketti koneellesi
  2. Hae asetustiedosto, joka sisältää yliopistoyhteyteen tarvittavat asetukset sekä varmenteen
    • Mene osoitteeseen www.helsinki.fi/atk/ohjelmistojakelu
    • Valitse yläpalkista "Ohjelmat"
    • etsi sivulta kansio HY-VPN
    • avaa Windows-kansio ja avaa se
    • tallenna hy-vpn-windows.7z koneellesi

Ohjeita pakattujen 7z / zip-tiedostojen käyttämiseen on tällä sivulla.

OpenVPN-paketin asentaminen

VPN-asennuspaketti - windows

• Käynnistä asennus kaksoisnapsauttamalla asennuspakettia

VPN - asennusvelho

• Aloita asennus valitsemalla Next

VPN - lisenssisehdot

• Lue lisenssiehdot ja hyväksy ne valitsemalla I Agree.
    Mikäli et hyväksy lisenssiä, et voi asentaa etkä käyttää OpenVPN -tuotetta.

VPN - asennettavien komponenttien valinta

• Valitse asennettavat komponentit.
    Huom! On suositeltavaa käyttää oletusasetuksia
  • Jatka valitsemalla Next

VPN asennuskansion valinta

• Hyväksy ehdotettu asennushakemisto. Jos muutat oletushakemistoa, asetustiedostojen asennus ei välttämättä onnistu.
  • Aloita asennus valitsemalla Install

VPN asennus

• Asennusikkunasta näkyy asennuksen edistyminen

VPN-asennuksen edistyminen

• Hyväksy virtuaalisen verkkosovittimen asennus valitsemalla Install. Ilman tätä OpenVPN ei toimi.

VPN-asennus valmistunut

• Asennus jatkuu hyväksymisen jälkeen.
  • Paina lopuksi Next-painiketta

VPN-asennus lopussa

• Saat ilmoituksen, kun asennus on valmis. Valitse Finish.

Hy-vpn.exe -asetustiedoston asentaminen

Huom! Windows-käyttöjärjestelmän eri versioihin asennus tehdään hiukan eri tavoin.

Windows 8, 7 ja Vista:

• Asetustiedoston asennus on tehtävä järjestelmänvalvojan oikeuksin.
    • Avaa kansio, jossa konfiguraatiotiedosto hy-vpn.exe sijaitsee

• Klikkaa tiedostoa hiiren kakkosnäppäimellä ja valitse Run as Administrator (Suorita järjestelmänvalvojana).

• Noudata asennusohjelman ohjeita. Kun asennus on päättynyt, tarvittavat konfiguraatiotiedostot ovat asentuneet oikeisiin kansioihin.

Ongelmatilanteita

Asennusohjelman pitäisi osata tunnistaa 32- ja 64-bittiset koneet oikein. Jos et saa asennuksen jälkeen ohjelmaa toimimaan oikein, tarkista että tiedostot hy.ovpn ja HY-vpn-CA.pem löytyvät oikeista kansioista:

• 64-bittinen windows: \Program Files\OpenVpn\Config
  • 32-bittinen windows: \Program Files(x86)\OpenVpn\Config

Käytännössä kaikki uudet koneet ovat 64-bittisiä. Voi itse tarkistaa asian avaamalla käynnistysvalikon ja napsauttamalla hiiren kakkospainikkeella Computer > Properties (Tietokone > Ominaisuudet).

System type (Järjestelmälaji) -kohdasta näet kumpi versio koneessasi on.