OpenVPN yhteyden muodostaminen iOS-laitteilla

Pulse Securen lisäksi on mahdollisuus käyttää (ilmaista) OpenVPN -ohjelmistoa myös mobiililaitteilla.

Tabs

Pikaohje

1. Lataa App Storesta OpenVPN Connect -niminen ohjelma

2. Kirjaudu Safari-selaimella osoitteeseen Ohjelmistojakeluun. Mene kansioon HY-VPN > Mobile ja valitse ”.ovpn” -päätteinen konfiguraatiotiedosto. Avaa tiedosto OpenVPN Connect -ohjelmalla.

3. Lisää omat käyttäjätunnustietosi. Avaa OpenVPN-ohjelma ja aktivoi vpn-yhteys.

Tarkka ohje

Asentaminen

Asenna OpenVPN Connect -ohjelma AppStoresta.

Tämän jälkeen tarvitaan vielä säätää asetukset kuntoon. Toimi seuraavasti:

• Mene Safari-selaimella Ohjelmistojakeluun. Lataa kansiosta HY-VPN > Mobile tiedosto "hy-tun.ovpn".
  • Valitse Open in ”OpenVPN”
  • Asetusprofiili tuodaan OpenVPN Connect -ohjelmaan. Napsauta Add.
  • Täytä käyttäjätunnus (username) perusmuodossa, esim. rkeskiva. Napsauta Add Proxy
  • Laite pyytää oikeuksia asetusten asentamiseen. Napsauta Allow hyväksyäksesi.
  • Laite pyytää PIN-koodin, jotta voi lisätä VPN-konfiguraation.
  • Nyt OpenVPN Connect on valmis käytettäväksi.

Yhteyden muodostaminen

• Voit avata yhteyden liukukytkimestä.
  • Anna salasanasi ja napsauta OK.
  • Laite varmistaa vielä, annatko OpenVPN Connect -ohjelman avata VPN-yhteyden. Vastaa Yes
  • Yhteys muodostuu ja tällä sivulla näet tilastoa yhteydestä.
  • Yläpalkissa näet VPN-kuvakkeen silloin kun VPN on yhdistetty.

Yhteyden katkaiseminen

Avaa OpenVPN -ohjelma (mikäli se ei ole jo auki laitteella > kotinäppäimen tuplanapsauttamisella avautuu kaikki aukiolevat ohjelmat).

Napsauta vihreänä olevaa liukukytkintä. Yhteys katkeaa.