OpenVPN yhteyden muodostaminen iOS-laitteilla

Yliopiston ulkopuolisista verkoista on mahdollista muodostaa salattu etäyhteys Helsingin yliopiston palvelimille. VPN-yhteys on hyödyllinen salaamattomissa verkoissa (esim. vierailijaverkot kirjastoissa, lentokentillä yms. muissa julkisissa tiloissa).

HY-VPN pähkinänkuoressa

Käytä uh-vpn-helsinkifi-only (eli HY-TUN) -yhteyttä, jos olet kotiverkossa tai muussa verkossa, johon luotat

•   Ainoastaan tarpeellinen liikenne menee yliopiston kautta (mm. kotihakemistot, Efecte, SAP)
  •   Kuormittaa vähemmän yliopiston verkkoa

Käytä uh-vpn-allroute (eli HY-VPN) -yhteyttä, jos olet muussa verkossa, esimerkiksi hotellissa tai kahvilassa

•   Kaikki liikenne kulkee tietoturvallisesti yliopiston kautta
  •   Kuormittaa enemmän yliopiston verkkoa

1. Lataa AppStoresta OpenVPN Connect -niminen ohjelma

2. Lataa konfiguraatiotiedostot mobiililaitteelle:

Vinkki: Linkkiä napsauttamalla avautuu tiedoston lataus uuteen ikkunaan, napsauta Avaa apissa OpenVPN.
Huom! Jos et saa latauslinkkiä näkyviin, valitse nuoli ylös -kuvaketta ja valitse valikosta "Pyydä työpöytäversio"

3. Lisää omat käyttäjätunnustietosi (huom. tunnus lyhyessä muodossa esim. rkeskiva).
Käy asetuksissa lisäämässä kohtaan Allow Compression (insecure) -kohtaan Full.

4. Avaa OpenVPN-ohjelma ja aktivoi VPN-yhteys.

Huom! Kuvissa kummittelee vielä vanha konfiguraatiotiedoston nimi, muuten prosessi menee kuvien osoittamalla tavalla. Päivitämme kuvat kun ehdimme.

Asentaminen

Asenna OpenVPN Connect -ohjelma AppStoresta.

Tämän jälkeen tarvitaan vielä säätää asetukset kuntoon. Toimi seuraavasti:

Lataa konfiguraatiotiedostot mobiililaitteelle Safari-selaimella:

Napsauta linkkiä laitteellasi ja avautuvasta ikkunasta valitse Avaa apissa OpenVPN

Huom! Jos et saa latauslinkkiä näkyviin, valitse nuoli ylös -kuvaketta ja valitse valikosta "Pyydä työpöytäversio"

Asetusprofiili tuodaan OpenVPN Connect -ohjelmaan. Täytä käyttäjätunnus (username) perusmuodossa, esim. rkeskiva (1). Napsauta ADD (2).

Laite pyytää oikeuksia asetusten asentamiseen. Napsauta Allow hyväksyäksesi.

Anna laitteen PIN-koodi hyväksyäksesi VPN-konfiguraation asennuksen.

Seuraavaksi palaa OpenVPN Connect ohjelmaan ja mene valikkoon ja valitse Settings

Etsi asetuksista kohta Allow Compression (insecure) ja napsauta valinta Full.

Nyt OpenVPN Connect on valmis käytettäväksi.

Yhteyden muodostaminen

• Voit avata yhteyden liukukytkimestä.
  • Anna salasanasi ja napsauta OK.
  • Laite varmistaa vielä, annatko OpenVPN Connect -ohjelman avata VPN-yhteyden. Vastaa Yes
  • Yhteys muodostuu ja tällä sivulla näet tilastoa yhteydestä.
  • Yläpalkissa näet VPN-kuvakkeen silloin kun VPN on yhdistetty.

Yhteyden katkaiseminen

Avaa OpenVPN -ohjelma (mikäli se ei ole jo auki laitteella > kotinäppäimen tuplanapsauttamisella avautuu kaikki aukiolevat ohjelmat).

Napsauta vihreänä olevaa liukukytkintä. Yhteys katkeaa.