Eduroam-verkon asennus ja käyttö Maceilla

Eduroam on helppo asentaa profiilitiedostona OS X 10.7 -versiosta ylöspäin. Vanhemmat Mac-käyttöjärjestelmäversiot eivät tue valmiita profiilitiedostoja. Niissä yhteysasetukset pitää määritellä käsin.
Katso ohje Mac OS X 10.6 Snow Leopardille.

Suosittelemme, että päivität koneesi vähintään OS X 10.7-versioon.

Käyttöjärjestelmäversion eli OS X -version näkee napsauttamalla omenavalikkoa ja valitsemalla Tietoja tästä Macista/ About this Mac.
Tuetut versiot: 10.12. Sierra, 10.11. El Capitan, 10.10 Yosemite, 10.9 Mavericks, 10.8 Mountain Lion ja 10.7 Lion.

Tabs

Tarkka ohje

Mene Safari-selaimella osoitteeseen cat.eduroam.org

Napsauta painiketta

Napsauta avautuvasta kotiorganisaatiolistasta Helsingin yliopistoa. Jos et näe sitä, kirjoita hakukenttään Helsingin

• Napsauta käyttöjärjestelmälistasta oman koneesi käyttöjärjestelmä (voit tarkistaa koneesi version napsauttamalla omenavalikkoa ja valitsemalla Tietoja tästä Macista/ About this Mac). Jos selain kysyy, mitä tiedostolle tehdään, valitse Tallenna (Save). Jos selain avaa tiedoston tekstimassana, palaa takaisin ja lataa tiedosto napsauttamalla sitä alt-näppäin pohjassa.
  • Avaa tarvittaessa Lataukset (Downloads) -kansiosta ladattu eduroam-profiilitiedosto. Jos mitään ei tapahdu, napsauta tiedostoa control-näppäin pohjassa ja valitse Avaa ohjelmassa (Open with) -> Järjestelmäasetukset (System Preferences).
  • Napsauta Jatka (Continue). Järjestelmäasetukset pyytää varmistusta yliopiston sertifikaatin asentamiseen. Napsauta uudelleen Jatka (Continue).

eduroam

• Kirjoita ikkunan kenttiin käyttäjätunnuksesi muodossa tunnus@helsinki.fi ja salasana.

• Valitse lopuksi Asenna (Install) ja syötä kysyttäessä Macin ylläpitäjäkäyttäjätilin tunnus ja salasana.

Valitse lopuksi valikkoriviltä langattomien verkkojen listasta eduroam. Jos kaikki on mennyt oikein, yhteyden pitäisi nyt toimia! Eduroam-verkko yhdistyy jatkossa käyttöön automaattisesti.