Eduroam-verkon asennus ja käyttö Maceilla

Eduroam on helppo asentaa profiilitiedostona kaikkiin Mac OS X -koneisiin. Ohje on tarkoitettu kotikoneille. Yliopiston keskitetyssä hallinnassa olevilla koneilla eduroam on asennettu automaattisesti.

Suosittelemme, että päivität koneesi aina uusimpaan saatavilla olevaan versioon.

Käyttöjärjestelmäversion eli OS X -version näkee napsauttamalla omenavalikkoa ja valitsemalla Tietoja tästä Macista/ About this Mac.
Tuetut versiot ovat kolme viimeisintä käyttöjärjestelmäversiota. Lue lisää versioista Applen sivuilta.

HUOM! Eduroam vaatii käyttäjätunnuksen muodossa kayttajatunnus@ad.helsinki.fi (esim. rkeskiva@ad.helsinki.fi) TAI kayttajatunnus@helsinki.fi (esim. rkeskiva@helsinki.fi), pelkkä päätteetön käyttäjätunnus ei toimi.

Salasanan vaihdon jälkeen sinun on tunnistauduttava uudestaan eduroamiin! Katso tarkemmat ohjeet Windowsille ja Macille.

Tabs

Tarkka ohje

Eduroamin asennus

Mene Safari-selaimella osoitteeseen cat.eduroam.org

Napsauta painiketta

Napsauta avautuvasta kotiorganisaatiolistasta Helsingin yliopistoa. Jos et näe sitä, kirjoita hakukenttään Helsingin

• Napsauta käyttöjärjestelmälistasta oman koneesi käyttöjärjestelmä (voit tarkistaa koneesi version napsauttamalla omenavalikkoa ja valitsemalla Tietoja tästä Macista/ About this Mac). Jos selain kysyy, mitä tiedostolle tehdään, valitse Tallenna (Save). Jos selain avaa tiedoston tekstimassana, palaa takaisin ja lataa tiedosto napsauttamalla sitä alt-näppäin pohjassa.

• Avaa tarvittaessa Lataukset (Downloads) -kansiosta ladattu eduroam-profiilitiedosto. Jos mitään ei tapahdu, napsauta tiedostoa control-näppäin pohjassa ja valitse Avaa ohjelmassa (Open with) -> Järjestelmäasetukset (System Preferences).
  • Napsauta Jatka (Continue). Järjestelmäasetukset pyytää varmistusta yliopiston sertifikaatin asentamiseen. Napsauta uudelleen Jatka (Continue).

eduroam

• Kirjoita ikkunan kenttiin käyttäjätunnuksesi muodossa tunnus@helsinki.fi (esim. rkeskiva@helsinki.fi) ja salasana.

• Valitse lopuksi Asenna (Install) ja syötä kysyttäessä Macin ylläpitäjäkäyttäjätilin tunnus ja salasana.

Valitse lopuksi valikkoriviltä langattomien verkkojen listasta eduroam. Jos kaikki on mennyt oikein, yhteyden pitäisi nyt toimia! Eduroam-verkko yhdistyy jatkossa käyttöön automaattisesti kun verkko on saatavilla.

Eduroam-salasanan vaihtaminen

Salasanan vaihtamisen jälkeen eduroam-salasanakin pitää päivittää. Toimi seuraavasti:

1. Avaa Keychain Access (Avainnippu), esim. etsimällä yläkulman suurennuslasilla (=Spotlight Search).

2. Keychain Access avautuu. Kirjoita yläreunan etsi-kenttään eduroam. Avaa eduroamin asetukset tuplanapsauttamalla riviä.

3. Avautuvan ikkunan alimmaisena sijaitsee salasana. Pääset editoimaan salasanaa napsauttamalla Show password (Näytä salasana).

4. Järjestelmä kysyy käyttäjän salasanaa. Kirjoita salasanasi ja napsauta Allow.

5. Tämän jälkeen pääset syöttämään uuden salasanan. Lopuksi napsauta Save Changes (Tallenna muutokset).

Salasanan päivittämisen jälkeen eduroam toimii jälleen.