Mobiilitukiasema

Jos olet yliopiston langallisen tai langattoman verkon ulkopuolella, voi käyttää verkkoyhteyksiä puhelimen tai tabletin mobiilidatayhtettä jakamalla. Jakaminen tapahtuu puhelinmallista riippuen hieman eri lailla, mutta se löytyy puhelimen valikoista sanoilla "hotspot", "mobiilidata", "mobiilitukiasema", "verkon jakaminen" tai jotain vastaavaa.

Ota huomioon, että mobiilidatan käytöstä saattaa koitua lisäkustannuksia. Jos käytät omaa puhelintasi, varmista asia omasta liittymäsopimuksestasi.

Yliopiston liittymistä ja tietoturvasta etätyössä on lisätietoa tällä Flamman sivulla.
Puhelinliittymistä ja erityisesti liittymien toimimisesta ulkomailla on lisätietoa tällä Flamman sivulla.

OnePlus Nord N10

Tämä ohje on OnePlus Nord N10 -puhelimelle. Puhelimessa on Android 11 -käyttöjärjestelmä.

1. Avaa Asetukset. Jos mobiilidata ei ole käytössä, saat siitä ilmoituksen ja voit kytkeä datan päälle. Puhelin varoittaa asiasta. Napauta OK.
    2. Napauta Hotspot ja yhteyden jako.
    3. Napauta Wi-Fi-hotspot.
    4. Pyyhkäise liukukytkin oikealle.

Samsung Galaxy A32

Tämä ohje on Samsung Galaxy A32 -puhelimelle. Puhelimessa on Android 12 -käyttöjärjestelmä.

1. Varmista ensin, että mobiilidata on käytössä. Avaa Asetukset > Datan käyttö > Mobiilidata ja ota mobiilidata tarvittaessa käyttöön.
    2. Avaa Asetukset > Yhteydet > Mobiilitukiasema ja yhteyden jako ja pyyhkäise Mobiilitukiasema-liukukytkin oikealle.

iPhone ja iPad

Tämä ohje on iPadille ja iPhonelle. Ohje on kirjoitettu iPad (iPadOS) 15.5 -tabletilla.

1. Avaa Asetukset (Settings) hammasratas-ikonista.
    2. Tarkista että mobiilidata-yhteys on päällä. Napauta Mobiilidata (Mobile Data). Pyyhkäise Mobiilidata-liukukytkin oikealle.
    3. Kun mobiilidatayhteys on päällä, napauta Oma hotspot (Personal Hotspot).
      Pyyhkäise Salli muiden liittyä (Allow Others to Join) -liukukytkin oikealle.

OnePlus Nord N10

Tämä ohje on OnePlus Nord N10 -puhelimelle. Puhelimessa on Android 11 -käyttöjärjestelmä.

• Pyyhkäise aloitusruutua ylöspäin.
    • Napauta Asetukset.
      • Jos mobiilidata ei ole käytössä, saat siitä ilmoituksen. Napauta Kytke mobiilidata päälle.
      • Ota mobiilidata käyttöön napauttamalla OK.
    • Napauta Hotspot ja yhteyden jako.
    • Napauta Wi-Fi-hotspot.
    • Pyyhkäise liukukytkin oikealle (1). Puhelin näyttää hotspotin nimen (2) ja salasanan (3).

Samsung Galaxy A32

Tämä ohje on Samsung Galaxy A32 -puhelimelle. Puhelimessa on Android 12 -käyttöjärjestelmä.

Varmista ensin, että mobiilidata on käytössä.

• Pyyhkäise aloitusruutua ylöspäin.
    • Napauta Asetukset.
    • Napauta Yhteydet.
    • Napauta Datan käyttö.
    • Pyyhkäise Mobiilitukiasema-liukukytkin oikealle, jos mobiilidata ei ole käytössä.

Kun mobiilidata on käytössä

• Kun mobiilidata on käytössä (1), palaa edelliselle näytölle napauttamalla Datan käyttö (2).
    • Napauta Mobiilitukiasema ja yhteyden jako.
    • Pyyhkäise Mobiilitukiasema-liukukytkin oikealle.

iPhone ja iPad

Tämä ohje on iPadille ja iPhonelle. Ohje on kirjoitettu iPad (iPadOS) 15.5 -tabletilla.

• Avaa Asetukset (Settings) hammasratas-ikonista.
    • Tarkista, että mobiilidata-yhteys on päällä. Napauta Mobiilidata (Mobile Data). Pyyhkäise Mobiilidata-liukukytkin oikealle.
    • Kun mobiilidatayhteys on päällä, napauta Oma hotspot (Personal Hotspot).
      Pyyhkäise Salli muiden liittyä (Allow Others to Join) -liukukytkin oikealle.

OnePlus Nord N10

Tämä ohje on OnePlus Nord N10 -puhelimelle. Puhelimessa on Android 11 -käyttöjärjestelmä.

Samsung Galaxy A32

Tämä ohje on Samsung Galaxy A32 -puhelimelle. Puhelimessa on Android 12 -käyttöjärjestelmä.

Varmista ensin, että mobiilidata on käytössä.

iPhone ja iPad

Huom: laitteessa pitää olla mobiiliyhteys jotta hotspotin voi yhdistää.

Tämä ohje on iPadille ja iPhonelle. Ohje on kirjoitettu iPad (iPadOS) 15.5 -tabletilla.