OpenVPN kotikoneilla (Windows 10)

Tämä ohje koskee vain kotikoneita! Yliopiston koneille ohjeen löydät täältä
Samaan tarkoitukseen käytetään Pulse Secure -ohjelmaa. Myös kotikoneille ja -laitteille voi asentaa Pulse Secure -ohjelman.

Katso myös ohjeet:

OpenVPN löytyy Windowsin alapalkista

Tabs

Tarkka ohje

Asennustiedostojen lataus

Yliopiston VPN –palvelu on toteutettu OpenVPN-ohjelmistolla. Käytä asennusvaiheessa uusinta versiota ohjelmistosta.

Lataa OpenVPN –ohjelmisto osoitteesta: https://openvpn.net/community-downloads/
Valitse sivulta oikea asennustiedosto. Kotikoneilla se on yleensä Windows 10 Installer

Ohjelman asennustiedoston lisäksi tarvitset konfiguraatiotiedoston (nimeltä hy.ovpn), josta löytyvät asetukset yliopiston VPN-palvelun käyttöönottoon.

Lataa tiedosto ohjelmistojakelusta (tiedostopolku: Ohjelmat > HY-VPN > Windows).

Ohjelmiston asennus

Huom! Yliopiston VPN –palvelu on suunniteltu siten, että helpoin ja varmasti toimiva tapa asentaa OpenVPN –ohjelmisto on hyväksyä asennusohjelman tarjoamat oletusasetukset. Jos myöhemmin tarvitset apua ohjelmiston käytössä, oletetaan että olet asentanut ohjelmiston asennusohjelman oletusasetuksin.

Aloita asennus klikkaamalla asennustiedostoa Downloads –kansiossa.

Kun asennusohjelma käynnistyy, valitse Next.

Lue ja hyväksy lisenssiehdot.
Hyväksy ehdot valitsemalla I Agree

Asennusohjelmassa on valittuina oletusasetukset, joita ei tarvitse muuttaa.

Myöskään asennuskansiota ei ole tarvitse muuttaa.

Klikkaa Next.

Kun asennus on valmis, napsauta Finish. Siirry nyt konfiguraation asennukseen.

Konfiguraation asennus

Kun ohjelma on asentunut, on vielä asennettava konfiguraatiotiedosto ennen käyttöä.
Käynnistä OpenVPN –ohjelmisto valitsemalla Start –valikosta OpenVPN  >  OpenVPN-gui.

Kun OpenVPN -ohjelma on käynnistynyt, voit ladata ohjelmistojakelusta hakemasi konfiguraatiotiedoston seuraavasti:
Napsauta alavalikon OpenVPN -kuvaketta hiirellä. Avautuvasta valikosta valitse Import file…

Valitse Ohjelmistojakelusta hakemasi konfiguraatiotiedosto hy.ovpn (tiedosto löytyy oletusasetuksilla Downloads -kansiosta). Valitse tiedosto ja napsauta Open.

Kun asennus on valmis, ohjelmisto ilmoittaa onnistuneesta toimenpiteestä.

Ohjelman käyttäminen

Avaa ohjelma napsauttamalla hiiren oikealla näppäimellä OpenVPN –pikakuvaketta alavalikossa ja valitse Connect.

Tämän jälkeen ohjelma kysyy käyttäjätunnusta ja salasanaa (käytä yliopiston käyttäjätunnusta perusmuodossa, esim. rkeskiva). Käyttäjätiedot välitetään salattuina yliopiston palvelimelle.

Onnistuneen sisäänkirjautumisen jälkeen OpenVPN -kuvake tilapalkissa muuttuu vihreäksi. Pitämällä hiirtä kuvakkeen päällä näet yhteydestä kertovan pop-up –ikkunan.

Lopeta VPN –yhteys valitsemalla edelläkuvatusta OpenVPN -käynnistysvalikosta Disconnect.