Postitustarrojen tulostaminen (Word 2013)

Tarkka ohje

Tässä ohjeessa kuvataan tarra-arkkien tulostaminen Word 2013 -ohjelmasta. Kun tulostat tarroja esimerkiksi joukkokirjeitä varten, vastaanottajien tiedot kannattaa tallentaa ensin Excel-taulukkoon.

Tarrojen tulostamisessa on kaksi vaihetta

1. Muokkaa tarra-arkin asetukset kuntoon
  2. Tuo osoitteisto tarra-arkille

Tarra-arkin asetukset

Aloita tarkistamalla tulostettavan tarra-arkin koko:

• Avaa tyhjä Word-tiedosto.
  • Avaa MAILINGS (Postitukset) > Start Mail Merge (Aloita yhdistäminen) > Labels (Tarrat).
    Tarrojen tekeminen wordissa

• Officessa on valmiina useita tarrapohjia. Valitse niistä sopiva tai lähin sopiva lähtökohdaksi. Tarrojen pakkauksessa on yleensä koodi, jonka avulla Wordista voi valita oikean pohjan.
    Valmis tarrapohja

• Voit saada virheilmoituksen.
    Virheilmoitus
    tai

Virheilmoitus 2

• Jatka virheilmoituksesta huolimatta seuraavasti:
  • Valitse tarrapohja, joka vastaa suunnilleen tarpeitasi.
  • Tässä esimerkissä sopivaa valmista pohjaa ei ole, joten asetuksia on muokattava itse.
  • Lähtökohdaksi on valittu A4-kokoinen tarrapohja, josta saadaan tulostettua kahdenksanrivinen tarra, jossa on kolme tarraa rivillä.
    Valmis tarrapohja

• Valitse Details... (Lisätietoja...).
  • Muuta marginaalit ja tarrojen leveys sopiviksi.
  • Muista muuttaa tarran nimi sellaiseksi, että löydät sen myöhemmin.
    Tarran muokkaaminen

• Valitse OK.
    Oman tarran tieddot

Tarrapohja on nyt valmis.

Osoitteiston tuominen tarroille

Seuraavassa vaiheessa tarrapohjaan syötetään tiedot. Helpoiten tämä tapahtuu tuomalla tiedot Excel-taulukosta. Tässä esimerkissä taulukossa on neljä saraketta. Sarakkeet kannattaa nimetä kuvaavasti, esimerkiksi Etunimi, Sukunimi, Osoite, Postinumero.

• Avaa Mailings (Postitukset) > Start Mail Merge (Aloita yhdistäminen) > Labels (Tarrat).
    Tietojen tunti excelistä

• Etsi edellä luotu tarrapohja.
  • Napsauta OK.
    tarrojen luominen

• Avaa Select Recipients (Valitse vastaanottajat) > Use an Existing List (Käytä aiemmin luotua luetteloa...).
    Tietojen tuonti valmiista listasta

• Etsi osoitetiedot sisältävä Excel-taulukko.
  • Napsauta Open (Avaa).
    tarrat exceistä

• Napsauta OK.
    Excel-taulukko

• Klikkaa ensimmäistä tarraa.
  • Valitse Insert Merge Field (Lisää yhdistämiskenttä).
  • Valitse tarraan tuotava tieto (tässä Etunimi)
    tietojen tumionen excelistä

• Toista niin kauan, että osoitetarrassa on kaikki tarvittavat tiedot. Muista lisätä välilyönnit ja rivinvaihdot.
  • Ensimmäisessä tarrassa on malli, jonka mukaan tarrat tulostuvat, muissa lukee Next Record (Seuraava tietue).
    Tarra-arkki esikatselutilassa

• Klikkaa Update Labels (Päivitä otsikot).
    Tarra-arkin päivittä,inen

• Klikkaa Preview Results (Esikatsele tuloksia).
    Tarrojen esikatselu

• Voit siirtyä tarrasta toiseen nuoli-ikoneilla.
    Tarrojen esikatselu

• Kun olet valmis napsauta Finish & Merge (Viimeistele yhdistäminen).
    Tarrojen luominen

• Valitse Print Documents... (Tulosta asiakirjat...).
    Tarrojen tulostaminen

• Voit tulostaa kaikki tarrat tai vain osan niistä.
    Tulostaminen