Office 365 Android-laitteissa

Voit käyttää Office 365 -sähköpostia myös Android-laitteilla.

Ensisijaisesti suositellaan Androideissa käytettävän Outlook for Android -sovellusta, jonka asennusohjeen löydät täältä.

Ottaessasi yliopiston Office 365 -palvelun käyttöösi mobiililaitteilla annat samalla ylläpidolle oikeuden etähallita kyseistä laitetta. Ylläpito voi tarvittaessa tyhjentää kaikki laitteen tiedot. Tämä koskee sekä HY:n omistamia että yksityisesti hankkimiasi laitteita.

Ylläpito aktivoi etäpyyhinnän ainoastaan silloin, kun on perusteltu syy epäillä, että laite on päätynyt vääriin käsiin (esim. varastettu) ja on mahdollisuus, että tärkeää dataa päätyy vääriin käsiin. Tällöin etäpyyhintää pyytäneen henkilön henkilöllisyys tarkistetaan. Ylläpitäjien puhelimelle tekemistä toimenpiteistä kertyy lokitieto.

Voit itse etäpyyhkiä omassa käytössäsi olevat laitteet näillä ohjeilla.

Jos kyse on täysin omasta laitteesta, etkä halua hyväksyä suojausasetuksia, niin postin voi lukea myös mobiililaitteen selaimella osoitteesta: http://www.helsinki.fi/office365

Tabs

Tarkka ohje

Tässä ohjeessa kuvataan Office 365 -sähköpostin ja kalenterin käyttöönotto. Ohje on tehty Nexus 7 -laitteella, jossa on Android 5.1 käyttöjärjestelmä. Ohjetta voi soveltaa muille laitteille ja muille Android-versioille.

Asennus

Varmista ennen asennusta, että laite on yhdistetty verkkoon (Wifi tai 3G).

• Napsauta oikeassa laidassa olevaa Menu-kuvaketta.

• Napsauta Settings (Asetukset)-kuvaketta (ratasikoni).

HUOM! Vaihtoehtoinen tapa:

• Vaihtoehtoisessa tavassa asetuksiin pääsemisessä oikean valikon saa auki joko
      a) pyyhkäisemällä sormella kahdesti ylhäältä alas tai
      b) pyyhkäisemällä kahdella sormella samanaikaisesti ylhäältä alas.

• Etsi ja valitse Accounts (Tilit) -kohta.

• Napsauta + Add account (Lisää tili).

• Avautuu uusi ikkuna, josta valitaan Exchange.

• Kirjoita kohtaan (1) tunnuksesi muodossa tunnus@ad.helsinki.fi.
    • On havaittu että joissain Androideissa tämä ei toimi, vaan ensin pitää kirjoittaa sähköpostiosoite, etunimi.sukunimi@helsinki.fi (esim. raimo.keski-vaanto@helsinki.fi)
  • Napsauta Manual setup (Manuaalinen määritys)(2).

• Napsauta Exchange.

• Kirjoita salasanasi seuraavaan ikkunaan ja napsauta Next (Seuraava).

• Jos laitoit aikaisemmin sähköpostiosoitteen, pitää nyt vaihtaa username (tunnus) kohtaan oma Office 365 -käyttäjätunnus, joka on muotoa tunnus@ad.helsinki.fi (esim. rkeskiva@ad.helsinki.fi)
  • Kirjoita kohtaan Server palvelimen osoite outlook.office365.com. Tarkista että Security type on SSL/TSL ja portti 443.
  • Napsauta Next (Seuraava).

• Seuraavaksi sinua pyydetään hyväksymään asetukset, jotka mahdollistavat tilin etähallinnan tarvittaessa. Napsauta OK.

• Seuraavaksi kysytään vielä lisäasetuksia mm. sähköpostin päivitykselle ja ilmoitusasetuksille.
  • Napsauta Next (Seuraava) kun olet tyytyväinen asetuksiin.

• Seuraavaksi pyydetään aktivoimaan Office 365 -palvelimelle etähallintaoikeus puhelimeen. Napsauta Activate (Aktivoi).

• Tämän jälkeen kysytään tilin nimeä. Tämä on vapaamuotoinen, mutta nimeä se kuitenkin niin, että erotat sen muista mahdollisista tileistä, joita laitteelle lisäät. Esimerkiksi sähköpostiosoite on hyvä nimi. Napsauta Next (Seuraava).

• Nyt voit sulkea ikkunan. Asennus on valmis.
  • Pääset sähköpostiin Menusta löytyvällä Email (Sähköposti) -ohjelmalla (tai Nexuksessa Gmail-ohjelmalla) ja kalenteriin Calendar (Kalenteri) -ohjelmalla.

Nexus 7:ssä omanlainen ratkaisu on liittää kaikki sähköpostitilit Gmail-ohjelmaan. Ensimmäisen kerran käynnistäessä tulee ilmoitus, jossa kerrotaan että sähköposti on siirtynyt Gmail-sovellukseen. Valitse Take me to the Gmail App (Siirry Gmail-sovellukseen). Voit ruksia vielä valinnan Always do this (Tee aina näin), jolloin seuraavan kerran tätä kyselyä ei enää tule.