Microsoft 365 iOS-laitteissa (iPhone/iPad)

Ottaessasi yliopiston Microsoft 365 -palvelun käyttöösi mobiililaitteilla annat samalla ylläpidolle oikeuden etähallita kyseistä laitetta. Ylläpito voi tarvittaessa tyhjentää kaikki laitteen tiedot. Tämä koskee sekä HY:n omistamia että yksityisesti hankkimiasi laitteita.

Ylläpito aktivoi etäpyyhinnän ainoastaan silloin, kun on perusteltu syy epäillä, että laite on päätynyt vääriin käsiin (esim. varastettu) ja on mahdollisuus, että tärkeää dataa päätyy vääriin käsiin. Tällöin etäpyyhintää pyytäneen henkilön henkilöllisyys tarkistetaan. Ylläpitäjien puhelimelle tekemistä toimenpiteistä kertyy lokitieto.

Voit itse etäpyyhkiä omassa käytössäsi olevat laitteet erillisen ohjeen avulla.

iPhonessa ja iPadissa voi käyttää Microsoft 365-palvelua joko Safari-selaimella, Outlook-sovelluksella tai iOS:n Mail- ja Kalenteri-sovelluksilla. Tässä ohjeessa kerrotaan Mail-ohjelmaan liitettävän tilin lisääminen.

Huomaa, että jaetut sähköpostit eivät ole enää käytettävissä Mail-sovelluksessa.

Suosittelemme, että päivität aina iOS -käyttöjärjestelmäsi päivitettynä viimeisimpään käyttöjärjestelmään. Jos päivityksiä ei enää löydy, kannattaa miettiä laitteen päivittämistä.

Lue kuvalliset ohjeet Tarkka ohje -välilehdeltä

Tämä ohje on tehty iOS 15.5 -versiolle, mutta voit hyödyntää muissakin iOS-versioissa.

Tilin lisääminen Mail-sovellukseen

Microsoft 365-tili kannattaa lisätä iOS:n asetuksiin, vaikka käyttäisi Outlook-sovellusta, sillä sen jälkeen voi lähettää sähköpostiliitteinä tiedostoja kaikista iOS-sovelluksista.

Napauta Settings (Asetukset) > Mail (Sähköposti) > Accounts (Tilit)

Valitse Add Account (Lisää tili).

Valitse tilityypiksi Microsoft Exchange.

Täytä kentät

• Email (Sähköposti): Microsoft 365 -tunnuksesi muodossa käyttäjätunnus@ad.helsinki.fi (esim. rkeskiva@ad.helsinki.fi)
    • Description (Kuvaus): Sähköpostitilin kuvaus (esim. Helsinki.fi tai Microsoft 365)
    • Napauta Next (Seuraava).

Seuraavaksi kirjaudutaan Microsoft 365 -tilille. Valitse Sign In (Kirjaudu sisään).

Kirjautumisikkuna avautuu. Kirjoita yliopiston palveluissa käyttämäsi salasanasi.

Salasanan antamisen jälkeen tulee vielä MFA-tunnistautuminen, koska kyseessä on uusi laite. Avaa Authenticator puhelimellasi tai seuraa omien valintojesi mukaisen tunnistautumisen toimintaa.

Onnistuneen kirjautumisen jälkeen kysytään oikeuksia käyttää Microsoft 365 -tiliä. Mikäli haluat antaa oikeudet laitteen hakea tietoja palvelimelta, valitse Hyväksy. Mikäli et hyväksy, valitse Peruuta.

Huomaa, että jos valitse Peruuta, et pääse jatkamaan sähköpostin käyttöön.

Valitse listalta Microsoft 365:n palvelut, joita haluat käyttää iOS-laitteen sovelluksilla (Sähköposti, Yhteystiedot, Kalenterit, Muistiinpanot, Muistutukset).

Napauta Save (Tallenna)

Käynnistä Mail-sovellus postien lukemiseksi.

Microsoft 365:n henkilökohtaisen tilin eri osiot löytyvät seuraavista paikoista:

• Kalenteri Calendar-sovelluksessa (Kalenteri)
    • Osoitekirja Contact-sovelluksessa (Yhteystiedot)
    • Muistiot Notes-sovelluksessa (Muistiinpanot)
    • To-do-listat Reminders-sovelluksessa (Muistutukset)

Säädä kuinka vanhat postit näkyvät Mailin postilaatikossa. Napauta Settings (Asetukset) > Mail (Posti) ja valitse Microsoft 365 -postitili.

Napauta Mail Days to Sync (Postin synkronointiaika) ja valitse listalta haluamasi aikaväli. No Limit (Rajoittamaton) -valinta näyttää kaikki viestit.

Kalenterin käyttö Kalenteri-sovelluksella

Microsoft 365 -tilin lisääminen iOS:n asetuksiin lisää käyttöön myös oman henkilökohtaisen kalenterin, jota käytetään iOS:n Kalenteri-sovelluksella. Jaetut kalenterit eivät toimi Kalenteri-sovelluksella. Jaettua kalenteria varten käytetään Outlook-sovellusta.

Napauta Calendar (Kalenteri)-sovellusta ja valitse tarvittaessa alhaalta keskeltä Calendars (Kalenterit)-painikkeesta Office 365:n kalenteri näkyviin.

Luo uusi merkintä napauttamalla plus-painiketta tai painamalla sormella kalenteria halutusta kohdasta päivää tai viikkoa.

• Varmista, että Kalenteri-kohdassa on näkyvissä Office 365:n kalenteri. Oletuskalenterin voi valita napauttamalla Settings (Asetukset) >Mail, Contacts, Calendars (Posti, yhteystiedot, kalenterit) > Default Calendar (Oletuskalenteri).
    • Lisää tapaamiseen osallistujia napauttamalla Kutsutut. Napauta plus-painiketta ja kirjoita hakukenttään kutsutun nimi.
    • Jos haku ei löydä henkilöä, napauta Groups (Ryhmät) ja valitse listasta Office 365 -tilin alta Global Address List (Yleinen osoiteluettelo). Kirjoita uudelleen henkilön nimi. Nimen edessä näkyy valintamerkki jos hänelle sopii ehdotettu ajankohta. X-merkki kertoo hänellä olevan jo jokin muu merkintä kalenterissa samana ajankohtana. Napauta uudelleen plus-painiketta jos haluat kutsua lisää osallistujia tapaamiseen. Napauta lopuksi Done (Valmis).
    • Yhteenvedossa näkyy Invitees (kutsutut) (1) ja Scheduling conflict (aikatauluongelma) (2), jos jollakin osallistujalla on varattuna sama ajankohta sekä ehdotus aikataulukonfliktiin All invitees can attend (kutsutut voivat osallistua) (3). Info-painikkeesta näkee henkilön kalenterissa olevat vapaat ja varatut ajankohdat.

Jaetun sähköpostin lisääminen

Jaetut sähköpostit eivät ole enää käytettävissä Mail-sovelluksessa. Suosittelemme käyttämään Outlookia, katso tarkemmat ohjeet erillisestä ohjeesta.