Outlook mobiililaitteille

Microsoftin tuottama Outlook on yliopistolaisten Office 365 -sähköpostin käyttöön suositeltava sovellus (App) mobiililaitteille. Sovelluksessa on omat osiot sähköpostille, kalenterille sekä yhteystiedoille ja liitetiedostoille.
Voit käyttää myös laitteen omaa sähköpostiohjelmaa halutessasi.

Ohjeen kuvituksena on käytetty pääosin Androidin 5.0.2 laitetta (Samsung Galaxy tab). Applen (iOS) sovellus toimii pääsääntöisesti samalla lailla.

Muista sähköpostin käsittelysäännöt, tietoturva ja pilvipalvelupolitiikka käsitellessäsi sähköpostia ja liitetiedostoja mobiililaitteilla!

Sinun on itse huolehdittava käytössäsi olevien mobiililaitteiden tietoturvasta.

Tabs

Pikaohje

1. Asenna Microsoft Outlook AppStoresta tai Google Play Storesta.
  2. Kirjaudu laitteelle tunnuksella tunnus@ad.helsinki.fi (esim. rkeskiva@ad.helsinki.fi)
  3. Kun kirjautuminen onnistuu, ohjelma on käyttövalmis.
Tarkka ohje

Asennus

Asenna Microsoft Outlook mobiililaitteen kaupasta (AppStore / Google Play Store).

Kun sovellus on asennettu, avaa se työpöydälle ilmestyneestä pikakuvakkeesta tai kaupan suorasta linkistä.

Napsauta Get started (Aloita käyttö).

Sovellus esittelee muutamalla pyyhkäisyllä perustoiminnot ja seuraavaksi pääset lisäämään tilin (Add Account).

Seuraavaksi sovellus pyytää kirjautumaan.

• Kirjoita oma Office 365 -käyttäjätunnuksesi muodossa tunnus@ad.helsinki.fi (esim. rkeskiva@ad.helsinki.fi).
  • Kirjoita salasanasi ja napsauta Sign In (Kirjaudu sisään). Kun kirjautuminen onnistuu, kirjaudut omaan sähköpostiisi.

• Nyt ohjelma on valmis käytettäväksi.

Perustoiminnot

Ruudun alareunassa on pikakuvakkeet sähköpostille, kalenterille, (sähköpostin liite-)tiedostoille, yhteystiedoille sekä asetuksille (iOS-laitteissa):

Androidin käyttöliittymän näkymä on muuten samanlainen, mutta asetukset löytyvät näytön oikeasta yläreunasta kolmella pisteellä merkityn valikon alta.

Asetukset

Asetuksissa voit vaikuttaa mm. ilmoituksiin (Notifications), allekirjoitukseen ja viestien organisointiin postilaatikossa. Voit myös lisätä muita sähköpostitilejä Office 365 -tilin rinnalle.

Voit lisätä muitakin pilvipalveluja, kuten Boxin, Dropboxin ja Google Driven. Muistathan kuitenkin yliopiston pilvipalvelupolitiikan!

Kalenterinäkymät

Kalenterinäkymiä on kolme erilaista. Esimerkkilaitteessa ne ovat: Day (Päivä), Week (Viikko) ja Agenda(Tapahtumat).

• Tapahtumanäkymässä voit selata kuukausikalenteria ja samalla alareunassa näkyy tapahtumat päivittäin.