Selaimen välimuistin tyhjennys

Useimmat verkkoselaimet näyttävät käyttäjälle latausaikojen minimoimiseksi verkosta ladatun tiedon sijaan koneelle valmiiksi aiemmin tallennettuja versiota verkkosivuista. Sivuja tallennetaan koneelle automaattisesti ns. välimuistiin normaalin käytön lomassa. Useimmiten tästä on käyttäjälle hyötyä, mutta joissain tapauksissa toiminnallisuudesta voi aiheutua myös ongelmia. Selain voi esimerkiksi näyttää vanhentunutta sisältöä uusimman sijaan, tai jotkin verkkopalvelut voivat lakata toimimasta tai toimia kummallisesti.

Joissain tilanteissa voi olla tarpeen poistaa selaimen tallentamia tietoja kokonaan koneeltasi. Tästä voi olla hyötyä joidenkin nettiselauksessa esiintyvien ongelmien ratkaisemisessa tai esimerkiksi kun kone on useamman henkilön käytössä, eikä nettiselauksen tietoja haluta muiden nähtäväksi.

Tabs

Tarkka ohje

Mozilla Firefox

• Valitse Tools -> Options (Jos valikkopalkki ei ole näkyvissä paina ensin kerran "Alt" -näppäintä näppäimistöltäsi)

• Valitse Privacy -> clear your recent history

• Valitse tiedot, joita haluat poistettavan. Useimmiten riittää, että valittuina ovat Cookies ja Cache. (Otathan huomioon, että valinnoistasi riippuen voi selaimestasi esim. tyhjentyä sinne tallennettujen eri sivustojen kirjautumis- ja/tai lomaketietoja).
  • Valitse Clear Now
  • Sulje avoimet asetusvalikot painamalla OK

Google Chrome

Napsauta yläpalkin oikeasta reunasta kolme pistettä -merkkiä. Napsauta avautuvasta valikosta Settings.

Napsauta avautuvan ikkunan vasemmasta yläreunasta löytyvää hampurilaisvalikkoa. Napsauta Advanced > Privacy and security.

Etsi listalta Clear browsing data ja napsauta.

Avautuvasta ikkunasta voit valita mitä ja minkä verran historiaa selaimeltasi poistetaan.

Internet Explorer (IE)

• Valitse oikean yläkulman rataskuvakkeesta -> Internet options (Jos valikkopalkki ei ole näkyvissä paina ensin kerran "Alt" -näppäintä näppäimistöltäsi).

IE9 tools-menu

• Valitse General -> Delete...

Historiatietojen poistaminen IE-yhdeksässä

• Valitse tiedot joita haluat poistettavan. Useimmiten riittää, että valittuina ovat Temporary Internet files ja Cookies. (Ota huomioon, että valinnoistasi riippuen voi selaimestasi esim. tyhjentyä sinne tallennettujen eri sivustojen kirjautumis- ja/tai lomaketietoja).
  • Valitse Delete