Nettisivun pakotettu uudelleenlataus

Tarkka ohje

Useimmat verkkoselaimet näyttävät käyttäjälle latausaikojen minimoimiseksi verkosta ladatun tiedon sijaan koneelle valmiiksi aiemmin tallennettuja versiota verkkosivuista. Sivuja tallennetaan koneelle automaattisesti ns. välimuistiin normaalin käytön lomassa. Useimmiten tästä on käyttäjälle hyötyä, mutta joissain tapauksissa toiminnallisuudesta voi aiheutua myös ongelmia. Selain voi esimerkiksi näyttää vanhentunutta sisältöä uusimman sijaan, tai jotkin verkkopalvelut voivat lakata toimimasta tai toimia kummallisesti.

Voit milloin tahansa nettiselauksen aikana päivittää katselemasi sivun uusimpaan palvelimelta löytyvään versioon näpäyttämällä selaimen sivun uudelleenlataus -painiketta (tai näppäinoikotie F5), jota useimmiten kuvaa yksi tai kaksi ympyrän muotoon kietoutuvaa nuolta (ks. kuvat). Tämä toiminto tarkistaa onko katselemastasi sisällöstä uudempaa versiota saatavilla kuin se mikä löytyy jo koneeltasi. Yleisimmistä selaimista löytyy myös toiminto ladata uusin sisältö pakotetusti palvelimelta riippumatta siitä mikä versio sisällöstä koneeltasi jo löytyy. Tämä onnistuu näpäyttämällä samaa uudelleenlataus-painiketta shift-näppäin pohjassa (tai näppäinoikotie ctrl+F5).

Firefox

Internet Explorer 9

IE9 sivun uudelleenlataus