Microsoft 365 pähkinänkuoressa

Yliopiston Microsoft 365 -palvelu on pilvessä toimiva palvelu.

Postilaatikon koko eli quota

Sähköpostilaatikon koko (eli quota) on 50-100 Gt (riippuen lisenssistä).

Outlook Web Appista (OWA) löydät kiintiötiedon ratasikoni  > hae sanalla Tallennustila.

Outlookissa vastaava paikka on Backstage, jonka löydät File (Tiedosto)-sivulta, kohdasta Mailbox cleanup (Postilaatikon koon hallinta).

Microsoft 365 -käyttäjätunnus

Office 365 -käyttäjätunnus muodostuu yliopiston käyttäjätunnuksesta ja erillisestä loppuosasta:

tunnus@ad.helsinki.fi
    (esim. rkeskiva@ad.helsinki.fi)

Tätä käytetään varsinkin sähköpostin asetuksia määriteltäessä laitteisiin sekä esim. kirjautuessa Microsoftin palveluihin selaimen kautta.

Käyttäjätunnuksen lakkaaminen

Kun työ- tai opiskelusuhde yliopistoon lakkaa, Office menee ns. "reduced functionality" -tilaan, jolloin dokumentteja voi katsella ja niitä voi tulostaa. Dokumentteja ei voi editoida eikä tehdä uusia dokumentteja.

Palvelinasetukset

Käyttöönoton yhteydessä pitää eri ohjelmille tehdä asetuksia. Joissakin ohjelmissa (esim. Outlook) ohjelma löytää tiedot automaattisesti Microsoft 365 -tunnuksen perusteella, mutta joskus kaikki asetukset on kirjoitettava käsin.

Mikäli asennus kysyy palvelimen tietoja, tässä lueteltu tarvittavat asetukset

• Palvelin (Server): outlook.office365.com
    • Domain: jätä tyhjäksi
    • Tunnus (Username): tunnus@ad.helsinki.fi (esim. rkeskiva@ad.helsinki.fi)
    OWA:an pääset helpoiten osoitteesta: https://www.helsinki.fi/office365