Roskapostista ilmoittaminen Outlookissa

Tämän ohjeen avulla voit lähettää Microsoftille ilmoituksen roskapostista, kalasteluviesteistä tai aiheettomasti roskapostiksi tulkitusta postista.

• Oikeasta roskapostista ilmoitus lähetetään osoitteeseen junk@office365.microsoft.com
  • Kalasteluviestistä ilmoitus lähetetään osoitteeseen phish@office365.microsoft.com
  • Virheellisesti roskapostiksi tulkitusta viestistä ilmoitus lähetetään osoitteeseen not_junk@office365.microsoft.com
  • Voit lähettää yhdellä ilmoitusviestillä useamman viestin kunhan huolehdit siitä, että kaikki viestit ovat joko roskapostia tai kalastelua.

Ohje OWA:aa (Outlook Web App -selainpostia) käyttäville on täällä >>
Huomaa, että OWA:n kautta ilmoittaminen on helpompi tapa!

Helpdeskiin on tullut viime aikoina ilmoituksia, että esimerkiksi Majordomo-listojen kautta lähetetyt viestit ovat joillain käyttäjillä menneet aiheettomasti roskapostiksi.

Voit välttää tämän lisäämällä OWA:ssa Safe Recipients (Turvalliset lähettäjät ja vastaanottajat)  -listaan haluamasi listaosoitteet, jolloin niiden kautta viestit tulevat varmasti Inboxiin.

Microsoftin ohje

Tabs

Pikaohje

Roskapostista ilmoittaminen

Jos saat Office 365 -pilvipostisi Saapuneet (Inbox) -kansioon roskapostia tai kalasteluviestejä, ilmoita asiasta Microsoftille seuravasti:

• Klikkaa hiiren kakkosnäppäimellä roskapostiviestiä ja valitse Copy (Kopioi).
  • Luo uusi tyhjä viesti.
  • Kirjoita osoitekenttään (1) junk@office365.microsoft.com (roskapostista ilmoittaminen) tai phish@office365.microsoft.com (kalasteluviesteistä ilmoittaminen).
  • Klikkaa viestikentässä (2) hiiren kakkosnäppäimellä ja valitse Paste (Liitä).
  • Huomaa, että voit liittää useamman viestin samaan ilmoitukseen, kunhan huolehdit että kaikki ovat joko roskapostia TAI kalastelua.
  • Roskapostiviesti on nyt liitetty viestin liitteeksi (1).
  • Lähetä viesti klikkaamalla Send (Lähetä) (2).

Aiheettomasta roskapostista ilmoittaminen

Jos saat Office 365 -pilvipostisi Roskaposti (Junk mail) -kansioon asiallista sähköpostia eli aiheettomasti roskapostiksi tulkittua, toimi kuten edellä ja lähetä aiheeton roskaposti osoitteeseen not_junk@office365.microsoft.com

Microsoft päivittää ilmoitusten perusteella omat postisuodattimensa ja suodattaa roskaksi tai kalasteluksi ilmoitetut viestit postiliikenteestä.

Jos epäilet, että tietosi ovat joutuneet vääriin käsiin

Vaihda salasanasi välittömästi ja ota yhteyttä Helpdeskiin. Katso ohje: Salasanan vaihtaminen