Näin aktivoit Office 2019 -ohjelmiston yliopiston Mac-tietokoneella

Helsingin yliopiston Mac-tietokoneiden osalta on tehty linjauspäätös, jonka myötä Microsoft Officen lisensointitapa muuttuu versiopäivityksessä 2016 -> 2019. Aikaisemmin käytössä ollut Volume Licensing vaihtuu käyttäjäkohtaiseksi lisenssiksi, eli jokainen käyttäjä aktivoi itse oman Office-pakettinsa. Tämän ansiosta käyttäjä saa aina uusimmat ominaisuudet käyttöön sitä mukaa, kun ne tulevat jakeluun. Lue lisää Flamma-tiedotteesta.

Tämä ohje on tarkoitettu yliopiston keskitetyssä ylläpidossa oleville Mac-tietokoneille. Kotikoneelle voit itse asentaa uusimman Office-paketin (ProPlus) osoitteesta https://portal.office.com/account#installs. Kirjaudu Helsingin yliopiston Office 365 -tunnuksella (tunnus@ad.helsinki.fi, esim. rkeskiva@ad.helsinki.fi). Ohjeet ProPlus-paketin asentamiseen löytyvät tästä ohjeesta: https://helpdesk.it.helsinki.fi/help/6006.

Yliopistolla tuen piirissä ovat vain macOS 10.14 ja sitä uudemmat käyttöjärjestelmät. Suosittelemme päivittämään macOS:n uudempaan versioon. Jos päivitystä ei tehdä, niin Office 2016 poistetaan keskitetysti koneelta marraskuun aikana. Tämän jälkeen voit halutessasi asentaa Managed Software Centeristä käyttöösi LibreOfficen.

Käyttöjärjestelmäversion eli macOS-version näkee napsauttamalla omenavalikkoa ja valitsemalla Tietoja tästä Macista/ About this Mac.
Tuetut versiot ovat kolme viimeisintä käyttöjärjestelmäversiota. Lue lisää versioista Applen sivuilta

Kun käynnistät Office-sovelluksen ensimmäisen kerran, sinua pyydetään kirjautumaan Officeen. Varmista, että kirjaudut sisään käyttämällä yliopiston Office 365 -tunnusta.

Office 365 -tunnus on muotoa tunnus@ad.helsinki.fi, esim. Raimo Keski-Väännön tunnus on rkeskiva@ad.helsinki.fi

Aktivointi

Tässä Officen aktivointiohjeessa käytetään esimerkkinä Wordia.

Avaa Office-ohjelma, kuten Word. Avautuu Microsoftin kirjautumisikkuna.

• Kirjaudu yliopiston Office 365 -tunnuksellasi, joka on muotoa: tunnus@ad.helsinki.fi
    (esim. Raimo Keski-Väännön tunnus: rkeskiva@ad.helsinki.fi)

Office-paketti rekisteröityy tunnuksellesi, kun olet kirjautunut palveluun.

Kieliasetuksista

Kun Office-paketti on päivittynyt koneellesi ja ohjelma avataan ensimmäistä kertaa, saatat saada seuraavan ilmoituksen:

Tämä tarkoittaa sitä, että aiemmin Officessa tehdyt kieliasetukset ovat siirtyneet käyttöjärjestelmän puolelle, ja niitä hallitaan nykyisin Järjestelmäasetuksissa (System Preferences).

Ongelmia aktivoinnissa?

Saitko aktivoinnin jälkeen ilmoituksen, että voit katsella dokumentteja, mutta et editoida? Sinulla on käytössäsi A1-lisenssi, jolla ei ole oikeutta käyttää Office-pakettia yliopiston Mac-tietokoneella. Sinun on pyydettävä Office 365 -lisenssin nostoa Helpdeskistä. Lue ohjeet lisenssin nostoon Flammasta.