Teams ja Planner

Microsoft Teams on monipuolinen ja muokattava ryhmätyöväline. Teams tarjoaa niin kahdenkeskiset pikaviestit ja videopuhelut kuin pysyvät keskustelukanavat eri ryhmille. Plannerin avulla voit laatia työsuunnitelman, koota tiimin, määrittää tehtävät ja seurata työn edistymistä.

Voit käyttää Teamsia joko selaimella (selainsuositus Chrome) tai työasemalle asennettavalla asiakasohjelmalla. Käyttö on sujuvampaa työpöytäsovelluksella, joka on saatavilla keskitetysti ylläpidetyille Windows-koneille Software Centeristä, ja Maceille Managed Software Centeristä. iPhone- ja Android-puhelimille Teamsin saa puhelimen omasta sovelluskaupasta.

Tämä ohjeen lisäksi on kirjoitettu parhaat käytännöt Teamsin käyttöön!

Teams ja Planner ovat osa Office 365 -palveluita. Löydät ne kaikki täältä.

Kirjautuminen

Katso lisää ohjeita Tarkka ohje -välilehdeltä

Teams selaimessa

Selainsuositus Chrome

Mene sivulle https://www.helsinki.fi/office365. Käynnistä Teams OWA:n vohvelista:

Teams työasemalla (työpöytäsovellus)

Näin saat Teamsin käyttöösi:

Uuden Teams-ryhmän luominen

Kun luot uuden Teams-ryhmän, käytä nimen alussa laitoslyhennettä ja väliviivaa jotta epäselvyyksiltä vältyttäisiin (esimerkiksi YPA-, TIKE-, MMTDK-). Epäselvissä tapauksissa ylläpito voi uudelleen nimetä tai poistaa väärin tai epäasiallisesti nimetyt Teams-ryhmät.

Näillä pääset alkuun:

Hyviä käytäntöjä Microsoft Teamsiin

Microsoft Planner

Microsoft Plannerin avulla voit laatia työsuunnitelman, koota tiimin, määrittää tehtävät ja seurata työn edistymistä. Microsoft Planneria voivat käyttää useimmat henkilöt, joilla on työpaikan tai oppilaitoksen Office 365 -tilaus.

Vinkki: kokoa tiimi Microsoft Teams -puolella ja lisää Planner Teams:iin välilehdeksi.

Näillä pääset alkuun:

Yliopiston ulkopuoliset käyttäjät

Sekä Teams- että Planner-ryhmissä on mahdollisuus lisätä yliopiston ulkopuolisia jäseniä (Office 365 ja Windows-live-tunnuksia).