Teams ja Planner

Tiedoksi

Pienentääkseen Teamsin kuormitusta Microsoft on muuttanut väliaikaisesti Office-tiedostojen muokkausta Teamsissä.
Teams-sovelluksessa Office-tiedostot (Word, Excel ja  Powerpoint) avautuvat jatkossa vain 'luku'-tilassa.

Tiedostojen muokkaus onnistuu avaamalla Teams-esikatselussa oikean ylänurkan kolmen pisteen valikosta 'Open in browser' (selainversio) tai 'Open in Desktop App' (työpöytäsovellus).

Lue myös Flamma-tiedote asiasta

Huomioi tiedostojenkäsittelyn rajoitukset, lue tarkemmin yliopiston pilvipalvelupolitiikka Flammasta.

Microsoft Teams on monipuolinen ja muokattava ryhmätyöväline. Teams tarjoaa niin kahdenkeskiset pikaviestit ja videopuhelut kuin pysyvät keskustelukanavat eri ryhmille. Plannerin avulla voit laatia työsuunnitelman, koota tiimin, määrittää tehtävät ja seurata työn edistymistä.

Voit käyttää Teamsia joko selaimella (selainsuositus Chrome) tai työasemalle asennettavalla asiakasohjelmalla. Käyttö on sujuvampaa työpöytäsovelluksella, joka on saatavilla keskitetysti ylläpidetyille windows-koneille Software Centeristä, ja Maceille Managed Software Centeristä. iPhone- ja Android-puhelimille Teamsin saa puhelimen omasta sovelluskaupasta.

Teams ja Planner ovat osa Office 365 -palveluita. Löydät ne kaikki täältä.

Tabs

Tarkka ohje

Eikö kirjautuminen pilvipalveluun onnistu? Anna tunnus muodossa
tunnus@ad.helsinki.fi (esim. rkeskiva@ad.helsinki.fi)

Lisää ohjeita asetuksista ja kirjautumisesta

Teams selaimessa

Selainsuositus Chrome

Mene sivulle https://www.helsinki.fi/office365. Käynnistä Teams OWA:n vohvelista:

Teams työasemalla (työpöytäsovellus)

Näin saat Teamsin käyttöösi:

Uuden Teams-ryhmän luominen

Kun luot uuden Teams-ryhmän, käytä nimen alussa laitoslyhennettä ja väliviivaa jotta epäselvyyksiltä vältyttäisiin (esimerkiksi YPA-, TIKE-, MMTDK-). Epäselvissä tapauksissa ylläpito voi uudelleen nimetä tai poistaa väärin tai epäasiallisesti nimetyt Teams-ryhmät.

Näillä pääset alkuun:

Hyviä käytäntöjä Microsoft Teamsiin

Lue oma ohje täällä

Teams-aiheisia videoita

Tässä listattuna Microsoftin tuottamat julkiset Youtube-videot. Videot ovat englanninkielisiä, mutta saat lisättyä videoon esim. suomenkieliset tekstitykset. Näiden videoiden lisäksi Suffelista löytyy muutama opetusteknologiapalveluiden tekemä video

Microsoft Planner

Microsoft Plannerin avulla voit laatia työsuunnitelman, koota tiimin, määrittää tehtävät ja seurata työn edistymistä. Microsoft Planneria voivat käyttää useimmat henkilöt, joilla on työpaikan tai oppilaitoksen Office 365 -tilaus.

Vinkki: kokoa tiimi Microsoft Teams -puolella ja lisää Planner Teams:iin välilehdeksi.

Näillä pääset alkuun:

Yliopiston ulkopuoliset käyttäjät

Sekä Teams- että Planner-ryhmissä on mahdollisuus lisätä yliopiston ulkopuolisia jäseniä (Office 365 ja Windows-live-tunnuksia).