Teams ja Planner

Huomioi tiedostojenkäsittelyn rajoitukset, lue tarkemmin yliopiston pilvipalvelupolitiikka Flammasta.

Microsoft Teams on monipuolinen ja muokattava ryhmätyöväline. Teams tarjoaa niin kahdenkeskiset pikaviestit ja videopuhelut kuin pysyvät keskustelukanavat eri ryhmille. Plannerin avulla voit laatia työsuunnitelman, koota tiimin, määrittää tehtävät ja seurata työn edistymistä.

Voit käyttää Teamsia joko selaimella tai työasemalle asennettavalla asiakasohjelmalla. Käyttö on sujuvampaa työpöytäsovelluksella, joka on saatavilla keskitetysti ylläpidetyille windows-koneille Software Centeristä. iPhone- ja Android-puhelimille Teamsin saa puhelimen omasta sovelluskaupasta.

Teams ja Planner ovat osa Office 365 -palveluita. Löydät ne kaikki täältä.

Tabs

Tarkka ohje

Teams selaimessa

Mene sivulle www.helsinki.fi/office 365. Käynnistä Teams OWA:n vohvelista:

Teams työasemalla (työpöytäsovellus)

Näin saat Teamsin käyttöösi:

• Kotikone
    • Office 365:n käyttöön ottaneet opiskelijat ja henkilökuntaan kuuluvat saavat maksutta käyttöönsä Office 365 ProPlus -paketin, johon kuuluu myös Teams-ohjelman asennusoikeus omille laitteille.
    • Ohje asennuksesta kotikoneille

Uuden Teams-ryhmän luominen

Kun luot uuden Teams-ryhmän, käytä nimen alussa laitoslyhennettä ja väliviivaa jotta epäselvyyksiltä vältyttäisiin (esimerkiksi YPA-, TIKE-, MMTDK-). Epäselvissä tapauksissa ylläpito voi uudelleen nimetä tai poistaa väärin tai epäasiallisesti nimetyt Teams-ryhmät.

Näillä pääset alkuun:

Microsoft Planner

Microsoft Plannerin avulla voit laatia työsuunnitelman, koota tiimin, määrittää tehtävät ja seurata työn edistymistä. Microsoft Planneria voivat käyttää useimmat henkilöt, joilla on työpaikan tai oppilaitoksen Office 365 -tilaus.

Vinkki: kokoa tiimi Microsoft Teams -puolella ja lisää Planner Teams:iin välilehdeksi.

Näillä pääset alkuun:

Yliopiston ulkopuoliset käyttäjät

Sekä Teams- että Planner-ryhmissä on mahdollisuus lisätä yliopiston ulkopuolisia jäseniä (Office 365 ja Windows-live-tunnuksia).