Unitube-lataamo

Unitube-lataamo on osoitteessa https://lataamo.it.helsinki.fi/

Unitube on kaikkien yliopistolaisten videopalvelu, jossa voit ladata, katsoa ja tallentaa videoita, julkaista niitä eri ympäristöissä sekä hallinnoida omien tallenteidesi julkaisuoikeuksia. Voit katsoa tallenteita Unitube-katsomossa ja tuoda palveluun uutta sisältöä Unitube-lataamossa. Lisäksi eri kampuksilla on erikseen varattavia Unitube-studioita ja Unitube-luentosaleja, joista voit korttikirjautumisen avulla tallentaa suoraan Unitubeen. Lisätietoja Unitube-studioista ja -luentosaleista löydät Unitube-ohjeesta.

Unituben tietosuojaseloste
Unitube-palvelun käyttöehdot

Tietoturva

Muista tietoturva, kun tallennat ja jaat tallenteita Unitubessa. Siihen pätee samat säännöt ja ohjeet kuin esimerkiksi sähköpostiin.
Lue lisää tietoturvasta Flammasta.

Ohje on ensimmäinen versio ja vielä työn alla. Voit antaa palautetta ja esittää parannusehdotuksia sivun alareunassa olevan palautelinkin kautta.

Tabs

Tarkka ohje

Kirjautuminen

Kirjaudu lataamoon osoitteessa https://lataamo.it.helsinki.fi/

• Kaikki Unitube-lataamoon siirtämäsi tallenteet ilmestyvät ensin henkilökohtaiseen Inbox-kansioosi. Myös kaikki Unitube-saleissa ja -studioissa tekemäsi tallenteet näkyvät ensin vain Inboxissasi. Muilta välilehdiltä voit tarkastella omia sarjojasi, tallenteita ja poistettuja tallenteita (1). Tallenteita voit lisätä klikkaamalla Lisää uusi tallenne (2). Inboxissa on hakutoiminto (3). Sen alapuolella on lista Inboxissa olevista tallenteista (4).

Tallenteiden lisääminen lataamoon

Tuettuja tiedostomuotoja ovat yleisimmät videotiedostot kuten .avi, .mov ja .mp4.

• Voit lisätä uusia tallenteita lataamoon INBOX- ja TALLENTEENI-välilehdiltä (1). Klikkaa Lisää uusi tallenne (2).
  • Klikkaa Browse ja etsi ladattava tiedosto (1). Klikkaa Lataa (2). Tallenne siirtyy henkilökohtaiseen Inboxiisi. Kysymysmerkkiä (3) klikkaamalla saat näkyviin lataamon sisäisen ohjeen.
  • Odota hetki. Latauspalkki näyttää latauksen edistymisen.
  • Saat ilmoituksen, kun tallenne on kokonaan ladattu.
  • Tallenne näkyy INBOX-välilehdelllä tilassa Videota käsitellään. Kun video on valmis, tilaksi muuttuu Käsittely onnistui.

Tallenteiden kopioiminen lataamosta omalle koneelle

• Voit kopioida lataamossa olevan tallenteen omalle koneellesi INBOX-, TALLENTEENI- tai POISTAMANI TALLENTEET -välilehdellä (1) olevan latauslinkin (2) kautta.

Tallenteen poistaminen

• Avaa TALLENTEENI-välilehti (1).
  • Klikkaa poistettavaa tallennetta (2). Tallenteen tarkemmat tiedot avautuvat.
  • Klikkaa alareunasta Poista tallenne (3).
  • Tallenne siirtyy POISTAMANI TALLENTEET -välilehdelle, josta voit vielä palauttaa sen johonkin sarjaan tai ladata omalle koneellesi.

Poistetun tallenteen palauttaminen

Kun poistat tallenteen, se siirtyy POISTAMANI TALLENTEET -välilehdelle. Poistetut videot häviävät määräajan jälkeen kokonaan Unitubesta, ellei niitä palauteta! Voit palauttaa tallenteet niin kauan kuin ne löytyvät sieltä.

• Voit etsiä omia tallenteitasi hakutoiminnolla (1). Palauta tallenne -sarakkeesta (2) voit palauttaa tallenteen ja Lataa tallenne koneellesi -sarakkeesta (3) siirtää tallenteen talteen omalle koneellesi.
  • Valitse alasvetovalikosta sarja, johon haluat tallenteen siirtää.
  • Klikkaa Palauta tallenne.

Sarjat

• Sarjojen ominaisuuksia voit hallita SARJANI-välilehdeltä

Tiedoston siirtäminen sarjaan

Ennen kuin voit julkaista tallenteen, se on liitettävä osaksi jotakin sarjaa.

• Voit siirtää tallenteita sarjasta toiseen INBOX- ja TALLENTEENI-välilehdiltä (1). Klikkaa siirrettävää tallennetta (2). Tallenteen tiedot avautuvat. Valitse valikoista sarja, johon haluat tallenteen siirtää, kirjoita tallenteelle kuvaus ja valitse julkaisulisenssi (3). Kun olet täyttänyt kaikki tarvittavat kentät, klikkaa Tallenna (4).
  • Tietojen päivittäminen kestää hetken. Saat ilmoituksen, kun tallenne on siirretty uuteen sarjaan.

Sarjojen oikeuksien hallinta

Sarjoille voi antaa oikeuksia joko yksittäisille henkilöille tai IAM-ryhmille.
IAM-ryhmien hallintatyökalu

• Avaa SARJANI-välilehdeltä sarja, jonka oikeuksia haluat muuttaa. Etsi Sarjan hallinnointioikeudet -kohta.
  • Kirjoita hakukenttään vähintään neljä merkkiä, jotta haku käynnistyy. Kentästä (1) voit hakea yksittäisiä henkilöitä ja kentästä (2) ryhmiä.
  • Hallinnointioikeudet voi poistaa klikkaamalla kuvakkeen oikeassa yläreunassa olevaa rastia (3).

Sarjan julkisuus

Moodle-sarjat

Sarjan tunniste

Jokaisella sarjalla on yksilöllinen tunniste.

• Avaa SARJANI-välilehdeltä kohta Sarjan perustiedot. Klikkaa tunnisteen vieressä olevaa ikonia.
  • Tunniste kopioituu leikepöydälle. Sivun alareunassa näkyy siitä vahvistus.

Tallenteen tunniste ja upotuskoodi

Kuten sarjoilla, myös tallenteilla on yksilöllinen tunniste ja lisäksi upotuskoodi.

• Etsi TALLENTEENI-välilehdeltä kohta Tallenteen perustiedot.
  • Voit kopioida tunnisteen (1) tai upotuskoodin (2) leikepöydälle klikkaamalla vieressä olevaa kuvaketta. Huomaa, että upotuskoodi toimii vain, jos olet julkaissut tallenteen Unitube-katsomossa tai liittänyt sen Moodle-kurssiin.
  • Saat vahvistuksen kopioinnin onnistumisesta.

Neuvonta ja ongelmatilanteet

Jos sinulla on ongelmia Unitube-lataamon kanssa tai kysyttävää siitä, voit lähettää sähköpostia palveluosoitteeseen helpdesk@helsinki.fi

Zoom-koulutuswebinaari

Katso videotallenne Zoom-videoviestintäpalvelun käyttöönottokoulutuksesta.