ID Point -tunnistautuminen

Palvelukoodi
0411
Palvelun tila
4 - Käytössä
Palvelu on tarkoitettu
Henkilöstö
Opiskelijat
Ulkopuoliset
Lyhyt kuvaus

Kampuksilla sijaitsevat palvelupisteet, joissa voi tunnistautua luottamuksellisia tietoja vaativaa Helpdesk-puhelinasiointia varten. Hyödyllinen esimerkiksi käyttäjätunnusta koskevissa asioissa.

Palvelun kuvaus

ID Point -tunnistautumista käytetään asioitaessa esimerkiksi Helpdeskin kanssa sellaisissa asioissa, joissa vaaditaan vahvaa tunnistusta. ID Pointin etuna on, että se mahdollistaa tunnistautumista vaativien palveluiden käytön ilman tarvetta käydä palveluntarjoajan varsinaisessa palvelupisteessä. Palvelun käyttö edellyttää, että käyttäjällä on käyttäjätunnus yliopiston järjestelmiin.

ID Point -tunnistautuminen on kaksivaiheinen prosessi, jonka ensimmäinen vaihe sisältää henkilökohtaisen käynnin ID Point -palvelupisteessä. Näitä palvelupisteitä on eri puolilla yliopistoa. Palvelupisteestä saa henkilöllisyyden todistettuaan ID Point -tunnistuskoodin, jota voi käyttää varsinaisessa asioinnissa esimerkiksi Helpdeskin puhelinpalvelussa tai verkon itsepalvelutyökaluihin tunnistautuessa.

Palvelun saa käyttöön

ID Point -tunnistautumiseen vaadittavan tunnistuskoodin saa käymällä ID Point -tunnistuspisteessä, joita on yliopiston kaikilla kampuksilla ja monissa etäpisteissä (https://helpdesk.it.helsinki.fi/ohjeet/kirjautuminen-ja-yhteydet/kayttajatunnus/id-point-yhteystiedot). Tunnistautumiseen vaaditaan passi, Schengen alueen henkilötodistus tai EU-ajokortti. Palvelu tarkistaa käyttäjän antaman ID Point -tunnistuskoodin ja järjestelmästä löytyvät henkilötiedot. Jos tiedot täsmäävät, käyttäjän tarvitsema palvelu voidaan toteuttaa. Käyttäjälle voidaan esimerkiksi luovuttaa käyttäjätunnus ja salasana yliopiston tietojärjestelmiin. Uuden ID Point -tunnistuspisteen tai palveluntarjoajan liittymän saamiseksi asiakasyksikkö ottaa yhteyttä Helpdeskiin (http://www.helsinki.fi/helpdesk).

Vastuut

Tietotekniikkakeskus vastaa siitä, että ID Point -järjestelmä toimii ja että siihen on pääsy sallituilta koneilta. ID Point -virkailijan vastuulla on tarkistaa tunnistuspisteellä käyvän loppukäyttäjän henkilöllisyys. Palveluntarjoajan vastuulla on varmistaa, että annettu nimi täsmää ID Point -koodin tuomaan tallennettuun nimeen.

Käyttäjätuki
Lisätiedot

ID Point -tunnistuspisteet (kuten kampuskirjastot) ja palvelun tarjoajien liittymät

Palveluyksikkö
TIKE
Palvelun omistaja
Minna Harjuniemi
Palveluvastaava
Mari Nurmi