ID Point -tunnistautuminen

Tjänster
0411
Tjänstestatus
4 - Käytössä
Service är avsedd för
Henkilöstö
Opiskelijat
Ulkopuoliset
Kort beskrivning

Kampuksilla sijaitsevat palvelupisteet, joissa voi tunnistautua luottamuksellisia tietoja vaativaa Helpdesk-puhelinasiointia varten. Hyödyllinen esimerkiksi käyttäjätunnusta koskevissa asioissa.

Service beskrivning

ID Point -tunnistautumista käytetään asioitaessa esimerkiksi Helpdeskin kanssa sellaisissa asioissa, joissa vaaditaan vahvaa tunnistusta. Palvelun käyttö edellyttää, että käyttäjällä on käyttäjätunnus yliopiston järjestelmiin.

ID Point -tunnistautuminen on kaksivaiheinen prosessi, jonka ensimmäinen vaihe sisältää henkilökohtaisen käynnin ID Point -palvelupisteessä. Näitä palvelupisteitä on eri puolilla yliopistoa. Palvelupisteestä saa henkilöllisyyden todistettuaan ID Point -tunnistuskoodin, jota voi käyttää varsinaisessa asioinnissa esimerkiksi Helpdeskin puhelinpalvelussa tai verkon itsepalvelutyökaluihin tunnistautuessa.

Hur tjänsten tas i bruk

ID Point -tunnistautumiseen vaadittavan tunnistuskoodin saa käymällä ID Point -tunnistuspisteessä, joita on yliopiston kaikilla kampuksilla ja monissa etäpisteissä (https://helpdesk.it.helsinki.fi/ohjeet/kirjautuminen-ja-yhteydet/kayttajatunnus/id-point-yhteystiedot). Tunnistautumiseen vaaditaan passi, Schengen alueen henkilötodistus tai EU-ajokortti. Palvelu tarkistaa käyttäjän antaman ID Point -tunnistuskoodin ja järjestelmästä löytyvät henkilötiedot. Jos tiedot täsmäävät, käyttäjän tarvitsema palvelu voidaan toteuttaa. Käyttäjälle voidaan esimerkiksi luovuttaa käyttäjätunnus ja salasana yliopiston tietojärjestelmiin. Uuden ID Point -tunnistuspisteen tai palveluntarjoajan liittymän saamiseksi asiakasyksikkö ottaa yhteyttä Helpdeskiin (http://www.helsinki.fi/helpdesk).

Ansvar

Tietotekniikkakeskus vastaa siitä, että ID Point -järjestelmä toimii ja että siihen on pääsy sallituilta koneilta. ID Point -virkailijan vastuulla on tarkistaa tunnistuspisteellä käyvän loppukäyttäjän henkilöllisyys. Palveluntarjoajan vastuulla on varmistaa, että annettu nimi täsmää ID Point -koodin tuomaan tallennettuun nimeen.

Användarsupport
Ytterligare information

ID Point -tunnistuspisteet (kuten kampuskirjastot) ja palvelun tarjoajien liittymät

Tjänsteleverantör
TIKE
Tjänsteägare
Minna Harjuniemi
Servicechef
Timo Vainio
Tillbaka upp