Yammer

Yammer är en intern tjänst för sociala nätverk. Alla med en helsinki.fi-adress kan logga in på Yammer och delta i diskussioner.

Logga in i Yammer: yammer.com/helsinki.fi

Mobilapplikationer

Installera Yammer-applikationen från telefonens applikationsbutik. När du öppnar applikationen för första gången, måste du logga in på den. Inloggningen sker på följande sätt:

Öppna Yammer-applikationen. Öppna inloggningsfönstret. Om programmet föreslår att du ska registrera dig, sök fram alternativet Log in.

Skriv din Office 365 användarnamn (anvandarnam@ad.helsinki.fi, t.ex. rkeskiva@ad.helsinki.fi) och klicka på Sign in. Inloggningsfönstret tar dig till universitetets inloggningssida, där du anger ditt lösenordet.

Om du har problem med att logga in på Yammer, kontrollera nätverksinställningarna i din telefon. Det finns störningar i eduroam-nätverket som kan hindra den första inloggningen på Yammer.

Om du har problem med inloggningen, kan du välja ett annat trådlöst nätverk eller din mobildataanslutning för inloggningen. I fortsättningen ska du dock använda eduroam, eftersom dess datasäkerhet är bättre.

Grupper i Yammer

Alla vid universitetet är automatiskt medlemmar i gruppen All Company. Användarna kan själva skapa nya, mer begränsade grupper.

Datasäkerhet i Yammer

Yammer är en molntjänst, och data som behandlas där omfattas av de allmänna instruktionerna för användning av molntjänster (i Flamma).

Se Detaljerad hjälp flik för mera instruktioner.

Första inloggning

Efter uppdateringen ska alla först besöka OWA och klicka på Yammer-ikonen.

• Logga in på OWA.
    • Öppna "våffelmenyn" (programstartaren) (1).
    • Öppna Yammer (2).
    • Om du inte kan se Yammer-ikonen, klicka på My apps (3) och starta Yammer där.

• Om det är första gången du använder Yammer, begärs några grundläggande uppgifter av dig. Följande användarinformation flyttas automatiskt till Yammer.com när du börjar använda Yammer:
      • E-mail address
      • First name
      • Last name
      • Department
      • Job Title

• Fortsätt genom att klicka på Next och fyll i den information som du vill uppge.