SAP: De vanligaste problemsituationerna

Detaljerad hjälp

Fönstrets övre och nedre kant täcks vid hanteringen av fakturor

Du kommer till systemet via Flamma

Det går att utvidga utrymmet på skärmen genom att ställa in Windows till att gömma aktivitetsfältet i skärmens nedre kant automatiskt när det inte används:

• Klicka på knappen Start i aktivitetsfältet med den högra musknappen.
  • Välj Properties i menyn
  • Välj fliken Taskbar.
  • Kryssa för alternativet Auto-hide the taskbar.
  • Klicka på knappen OK.

Hämtning av bilagor leder till en varning

När man hämtar bilagor kan webbläsaren varna för en datasäkerhetsrisk:

Problemet kan rättas till med följande åtgärder:

1. Lägg till SAP-systemets servrar till zonen Local intranet.

• Välj Internet Options i menyn Tools.

• Välj Local Intranet på fliken Security.
  • Klicka på knappen Sites.

• Klicka på knappen Advanced i fönstret Local intranet som öppnas.

• Skriv serveradresserna en och en i fältet Add this website to the zone och klicka på knappen Add efter varje adress.
  • Adresserna till de SAP-servrar som ska läggas till är (observera https):
    • https://sapwww.it.helsinki.fi
    • https://saqwww.it.helsinki.fi
    • https://sadwww.it.helsinki.fi
    • https://saswww.it.helsinki.fi

• Klicka på Close.