SAP: popup-fönster

SAP-systemet använder sig av popup-fönster. I webbläsaren är popup-fönster som standard blockerade och ett meddelande om att de behöver tillåtas kommer upp på skärmen. I användargränssnittet för SAP-systemet skymtar frågan snabbt förbi och försvinner direkt. I praktiken märker man av problemet genom att fakturor och PM inte öppnas.

På universitetets datorer är inställningarna i skick, men på andra maskiner måste du lägga till självgodkända adresser i inställningarna till Pop-ups and redirects.

Adresserna till de SAP-servrar som ska läggas till är (observera https):

• https://sapwww.sap.helsinki.fi
    • https://saqwww.sap.helsinki.fi
    • https://sadwww.sap.helsinki.fi
    • https://saswww.sap.helsinki.fi
    • https://saphr.sap.helsinki.fi