Ny version av F-Secure Client Security uppdateras på Windows 10-datorerna i november

01.11.2021 - 13.57

Av datasäkerhetsskäl uppdateras programvaran F-Secure Client Security på universitetets Windows 10-datorer till en ny version i november 2021. Den senaste versionen av programmet tar i bruk på universitetets Windows 10-datorer från och med 1.11.2021.

• Den senaste versionen av programmet F-Secure Client Security installeras på din Windows 10-arbetsdator från universitetet senast 30.11.2021. Godkänn uppdateringen när du ser ett meddelande om den på din dator. Uppdateringen kräver omstart av datorn.
  • Om du senarelägger uppdateringen kan du installera den från Software Center vid en tidpunkt som passar dig.
  • I anslutning till uppdateringen tas F-Secure Client Security-programvarans egen brandvägg ur bruk, och Windows 10-operativsystemets egen brandvägg börjar användas i stället.
  • Brandväggsregler som gjorts lokalt i programmet F-Secure före uppdateringen slutar fungera. Som ett resultat av detta kan också vissa applikationer sluta fungera. Om du behöver ställa in lokala brandväggsregler, vänligen kontakta vår IT-Helpdesk:
Tillbaka upp