Office 2016 i Mac-datorer uppdateras till en ny version i oktober 2020

07.10.2020 - 14.49
Uppdaterad

IT-centret uppdaterar Office 2016-programmen i de Mac-datorer som underhålls centraliserat av universitetet till versionen Office 2019/365under oktober 2020. Uppdateringen görs av datasäkerhetsskäl, eftersom supporten för Office 2016 upphör. Uppdateringen förutsätter att din Mac-dator på universitetet har antingen operativsystemen macOS Mojave (10.14) eller macOS Catalina (10.15) installerat.

• Om du använder en Mac-dator som underhålls centraliserat av universitetet, uppdateras Office 2016-programmen i den till Office 2019-versionen under oktober.
  • Uppdateringen installeras automatiskt om du har antingen operativsystemen macOS Mojave (10.14) eller macOS Catalina (10.15) installerat. Du kan vid behov uppdatera operativsystemet i din dator via Managed Software Center. I sådana fall måste datorn vara ansluten till universitetets kabelanslutna nät.
  • Vid uppdateringen ersätts de gamla Office 2016-programmen (Excel, OneNote, Outlook, PowerPoint och Word) med de nya Office 2019/365-programmen. Under uppdateringen måste de gamla Office-programmen vara stängda.
  • När Office 2019/365 har uppdaterats i din dator, måste du vid första inloggningstillfället logga in med dina användaruppgifter från universitetet i något av dessa program: Excel, OneNote, Outlook, PowerPoint eller Word.
  • Efter uppdateringen ska du i huvudsak använda Office-programmen inloggad i tjänsten. På så sätt får du ut det mesta möjliga av programmen. Om du använder Mac-datorn med allmänna inloggningsuppgifter och behöver en datorspecifik Office-licens, ska du kontakta Helpdesk (helpdesk@helsinki.fi) efter uppdateringen.

Helpdesks instruktionssidor hjälper dig att lösa IT-problem 24/7

Håll dig uppdaterad om universitetets IT-ärenden genom att följa IT-centret på Twitter @IT_HelsinkiUni!

Tillbaka upp