Problemen med delning av PowerPoint i Zoom har åtgärdats

14.02.2022 - 12.51

Den senaste Zoom-uppdateringen (5.9.3) åtgärdar det PowerPoint-problem som besvärat en del Zoom-användare vid universitetet, där delning av en PowerPoint-presentation inte syns för deltagarna i visningsläget och sidorna inte byts.

Om PowerPoint-delning har fungerat som normalt när du har använt Zoom behöver du inte göra någonting. Om du har haft problem med att dela PowerPoint i Zoom, läs följande anvisningar:

• Kontrollera i inställningarna (Settings) för Zoom-skrivbordsprogrammet att Share all windows from an application är valt i Share applications-inställningarna i fliken Share Screen:
  • Obs! Om denna inställning redan är vald och PowerPoint-delning inte fungerar, ändra tillfälligt inställningen till Share individual window och stäng fönstret. Öppna inställningarna på nytt och ändra tillbaka inställningen till Share all windows from an application.
  • Om problemen fortsätter kan du ta kontakt på zoom@helsinki.fi