Suomi.fi-identifikation införs

20.12.2017 - 10.03
Uppdaterad

För att kunna aktivera användarnamn och byta lösenord vid universitetet krävs stark autentisering. Från och med nu kommer vi att använda Suomi.fi-identifikationstjänst för autentiseringen. Identifikationen fungerar på samma sätt som tidigare, tjänsten ser bara lite annorlunda ut.

I Suomi.fi-identifikationstjänsten kan du identifiera dig med hjälp av finländska bankers nätbankkoder, mobilcertifikat eller identitetskort med chip.

Om du inte har något av dessa, besök en ID Point-identifieringspunkt och ta sedan hand om det som krävs för identifiering via Helpdesks telefontjänst.

Tjänster som kräver stark autentisering är:

Instruktionerna för övergångsperioden kan fortfarande visa bilder av den gamla tjänsten.

I fortsättningen kan lösenordet för ett Unix-användarnamn endast förnyas via Helpdesk efter att du först har identifierat dig på en ID Point.