Unitube-uppladdningssajten uppdaterades – läs om de nya funktionerna!

24.01.2023 - 11.43
Ingress

IT-centret uppdaterade Unitube-uppladdningssajten tisdag 24.1.2023 med flera nya funktioner som underlättar användningen. Utöver de förbättringar som är synliga för universitetets personal och studerande uppdaterades bakgrundssystemet Opencast på julafton till den nya version 8 i stället för den gamla version 6. Den nya versionen av bakgrundssystemet gör det lättare att underhålla och vidareutveckla Unitube samt att ta i bruk nya funktioner.

Förbättringar i fråga om administrationen och publiceringen av Unitube-videor:

• Du kan nu ladda upp och publicera videon och dess uppgifter direkt i en serie i stället för att först behöva behandla den i Inbox-mapp.
  • Schemalagda e-postmeddelanden till administratörer för videor om inspelningar som håller på att bli föråldrade.
  • I listorna över inspelningar finns en ny kolumn där inspelningarnas sista giltighetsdagar listas.
  • Videor som blir föråldrade inom tre månader lyfts fram i listan över inspelningar.
  • Serievyn har fått en funktion med vilken man kan ange ett datum när alla inspelningar i serien blir föråldrade.
  • Ny funktion där videor kan visas en serie i taget på fliken Mina inspelningar. Denna funktion snabbar upp hanteringen av stora mängder video.
  • En knapp för uppdatering av Unitube-seriernas metauppgifter, som hjälper dig om du har problem med enskilda videors synlighet i en serie.

Andra förbättringar:

• Många förbättringar av tillgängligheten. Tjänstens tillgänglighetsredovisning blir tillgänglig i tjänsten.
  • Förbättrad loggning i tjänsten i problemsituationer – detta underlättar lösandet av problem i tjänsten för lärare och studerande framöver.
  • Unitube-uppladdningssajtens källkod har publicerats öppet i GitHub, så att även andra kan dra nytta av det arbete som gjorts.