Wiki-tjänsten kommer att ersättas av XWiki år 2024 – ta bort ditt föråldrade innehåll

31.03.2023 - 11.13
Ingress

Universitetet ersätter den tidigare wiki-tjänsten som bygger på Confluence-plattformen (wiki.helsinki.fi) med en ny XWiki-tjänst med öppen källkod år 2024. Ändringen görs av kostnadsskäl, eftersom Atlassian, den nuvarande wikitjänstleverantören, höjer priserna på sina produkter avsevärt.

IT-centret testar den nya XWiki-tjänsten internt sommaren 2023. Vi informerar alla vid universitetet om övergången till XWiki-tjänsten och ibruktagandet av den i god tid samt preciserar anvisningarna under 2023 och 2024.

För att övergången till XWiki-tjänsten ska gå så smidigt som möjligt rekommenderar vi att användarna av den nuvarande wiki-tjänsten redan nu:

1. Tar bort föråldrade och onödiga wiki-sidor och innehåll från tjänsten (wiki.helsinki.fi).

• Du kan ta bort enskilda sidor och andra komponenter genom att klicka på de tre punkterna längst upp på sidan och välja Delete Page Tree.
  • Följ dessa steg för att ta bort ett helt utrymme (Space). Observera att sidorna i utrymmet bör tas bort först, annars kan det ta flera timmar att ta bort utrymmet: Gå till inställningarna för utrymmet genom att välja kugghjulsikonen nere till vänster och välja Space Tools och sedan Overview -> Delete Space -> OK.
  • Obs! Du kan också arkivera gammalt wikiinnehåll som du vill behålla. Vi kommer att släppa instruktioner om arkivering av wiki-innehåll senare.

2. Överför alla sådana sidor och innehåll som i första hand är avsedda för internt bruk vid universitetet och för samarbete inom akademiska sammanslutningar (Haka- och eduGAIN-federationerna) från den nuvarande wiki-tjänsten (wiki.helsinki.fi) till Flammas arbetsgruppområde (https://workgroups.helsinki.fi/).

Om du behöver support för att ta bort eller flytta sidor, vänligen kontakta IT-Helpdesk:

Tack för att du går igenom ditt wiki-innehåll!