Wiki-palvelu korvataan XWiki-palvelulla vuonna 2024 – poistathan vanhentuneet sisältösi

31.03.2023 - 11.08
Ingress

Yliopisto korvaa aiemman Confluence-alustalle perustuvan wiki-palvelun (wiki.helsinki.fi) uudella avoimen lähdekoodin XWiki-palvelulla vuonna 2024. Muutos tehdään kustannussyistä, sillä nykyisen wiki-palvelun palveluntarjoaja Atlassian korottaa tuotteidensa hinnoittelua merkittävästi.

Jotta XWiki-palveluun siirtyminen sujuisi mahdollisimman hyvin, suosittelemme nykyistä wiki-palvelua käyttäviä yliopistolaisia jo nyt:

1. Poistamaan vanhentuneet ja tarpeettomat wiki-sivut ja -sisällöt palvelusta (wiki.helsinki.fi).

• Voit poistaa yksittäiset sivut ja muut komponentit klikkaamalla sivun yläreunassa kolmea pistettä ja valitsemalla Delete Page Tree.
  • Voit poistaa kokonaisen tilan (Space) seuraavasti – huomioithan, että tilan sisältämät sivut kannattaa poistaa ensin, sillä muutoin tilan poistamisessa voi kestää useita tunteja:
    Mene tilan asetuksiin klikkaamalla vasemman alareunan ratasikonista Space Tools ja valitse Overview -> Delete Space -> paina OK.
  • Huom: Voit myös arkistoida sellaiset vanhat wiki-sisällöt, jotka haluat säilyttää. Tarkennamme myös tältä osin ohjeistusta myöhemmin.

2. Siirtämään nykyisestä wikistä (wiki.helsinki.fi) Flamman työryhmäalueelle (https://workgroups.helsinki.fi/) kaikki sellaiset sivut ja sisällöt, jotka on tarkoitettu ensisijaisesti yliopiston sisäiseen käyttöön ja akateemisten yhteisöjen (Haka- ja eduGAIN-federaatiot) yhteistyötä varten.

Jos tarvitset tukea sivujen poistamiseen tai siirtämiseen, olethan yhteydessä IT-Helpdeskiin:

Kiitos, kun käyt läpi omat wiki-sisältösi!