Lukkiutuiko käyttäjätunnuksesi? Syynä voi olla tekemätön Yliopistolaisen tietoturvatesti

04.05.2022 - 15.30
Ingress

Yliopistolaisen tietoturvatestin suorittavat vuosittain kaikki läsnäolevaksi ilmoittautuneet tutkinto-opiskelijat ja henkilökunnan jäsenet. Oma suoritusaikasi määräytyy käyttäjätunnuksen mukaan. Jos et suorita testiä sinulle annetussa määräajassa, käyttäjätunnuksesi lukkiutuu.

Mikä tietoturvatesti? 

Yliopistolaisen tietoturvatesti kiinnittää yliopistolaisten huomion tietoturvan kannalta oikeisiin asioihin ja toimintatapoihin. Kerran lukuvuodessa suoritettava lyhyt testi on pakollinen läsnäolevaksi ilmoittautuneille tutkinto-opiskelijoille sekä henkilökunnan jäsenille.

Henkilökunnalle testi on ollut pakollinen jo pidempään. Tutkinto-opiskelijoille testi otettiin käyttöön helmikuussa 2022.

Suoritusajat on porrastettu pitkin lukuvuotta. Oma suoritusaikasi määrittyy käyttäjätunnuksen alkukirjaimen mukaan. Aakkosten alkupään kirjaimille testin määräpäivä osuu tammi-helmikuussa ja loppupäälle marras-joulukuussa. Oma vuorosi on joka vuosi samaan aikaan.

Saat helsinki.fi -sähköpostiisi ensimmäisen muistutuksen tulevasta testistä kaksi kuukautta ennen omaa määräpäivääsi. Muistutuksia tulee tämän jälkeen säännöllisesti. Viestit saapuvat osoitteesta noreply@helsinki.fi.

Testi muistuttelee jatkossa lähestyvästä määräajasta myös Flammassa ja Opiskelu-palvelun notifikaatioissa. Näin yritetään varmistaa, että oma määräaika ei jää keneltäkään huomaamatta.

Jos et suorita testiä määräajassa, käyttäjätunnuksesi lukkiutuu

Testin suorittaminen vie aikaasi noin varttitunnin. Kun saat ensimmäiset muistutukset lähestyvästä määräpäivästä, suosittelemme että teet testin heti.

Jos et suorita testiä annettuun määräpäivään mennessä, käyttäjätunnuksesi lukkiutuu, etkä voi enää kirjautua yliopiston palveluihin.

Jos näin käy, ota yhteyttä IT-Helpdeskiin (helpdesk@helsinki.fi) lisäohjeiden saamiseksi. Jos sinulla on yliopiston sähköpostiosoitteen lisäksi käytössäsi jokin toinen sähköpostiosoite, ota yhteyttä IT-Helpdeskiin mieluiten sähköpostitse. Älä jätä käyttäjätunnuksen avaamista koskevia kyselyjä tämän sivuston palautelomakkeen kautta.

Lisää tietoa

Takaisin ylös