Salasanan vaihtaminen verkossa

Voit vaihtaa salasanasi verkossa. Sinulla pitää olla voimassa oleva käyttäjätunnus tai sinun pitää olla hakenut sitä. Salasanan vaihtaminen tapahtuu eri tavalla riippuen siitä, muistatko salasanasi vai oletko unohtanut sen.

Lue myös ohje: Kun olet vaihtanut salasanasi (ohjeita muille laitteille)

Salasanan vaihtaminen verkossa

• Mene osoitteeseen https://www.helsinki.fi/salasana
    • Valitse tilanteeseesi sopiva vaihtoehto 1 tai 2 ja seuraa ohjeita.
    • Uusi salasanasi alkaa toimia muutaman minuutin sisällä.

Katso kuvalliset ohjeet Tarkka ohje -välilehdeltä.

Muistan käyttäjätunnukseni ja salasanani

Toimi näin, jos muistat käyttäjätunnuksesi ja vanhan salasanasi.

• Pääset kirjautumissivulle:

• Lue käyttösäännöt.
    • Laita rasti kohtaan Hyväksyn käyttöoikeussitoumuksen.
    • Napsauta Jatka.

• Kirjoita nykyinen salasanasi kohtaan (1).
    • Kirjoita uusi salasana kahdesti kohtaan (2).
    • Napsauta Vaihda salasana (3).
    • Salasanan vaatimukset ovat kohdassa (4).
    • Esimerkkeihin kelvollisista salasanoista pääset kohdasta (5).

• Saat ilmoituksen salasanan vaihtumisesta.

Uusi salasanasi alkaa toimia muutaman minuutin sisällä.

Jos vaihdat salasanasi yhteiskäyttöisellä tietokoneella, on suositeltavaa sulkea selain käytön jälkeen.

Mikäli olet tallentanut vanhan salasanasi esim. puhelimen sähköpostiohjelmaan, se täytyy käydä vaihtamassa sähköpostiohjelman asetuksissa.

En tiedä tai muista salasanaani, mutta minulla on käyttäjätunnus tai olen hakenut käyttäjätunnusta

Toimi näin, jos et muista salasanaasi, mutta sinulla on tai olet hakenut käyttäjätunnusta tai jos salasanasi on vanhentunut.

Voit vaihtaa salasanasi, vaikka et muistaisi salasanaasi. Sinun pitää ensin tunnistautua Suomi.fi-palvelun avulla. Voit tunnistautua suomalaisilla verkkopankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella tai poliisin myöntämällä sähköisellä henkilökortilla.

• Valitse tunnistustapa: varmennekortti, mobiilivarmenne tai pankki.
    • Mikäli tunnistus onnistui, saat siitä ilmoituksen. Palaa yliopiston sivuille napsauttamalla Jatka palveluun -painiketta.
    • Tiedot on siirretty yliopistolle.
    • Lue käyttösäännöt.
    • Laita rasti kohtaan Hyväksyn käyttöoikeussitoumuksen.
    • Napsauta Jatka.

• Kirjoita uusi salasana kahdesti ja napsauta Vaihda salasana.

• Saat ilmoituksen salasanan vaihtumisesta.

Uusi salasanasi alkaa toimia muutaman minuutin sisällä.