Microsoft 365: Käyttöönotto

Microsoft 365-palvelun käyttöönotto on kaksiosainen. Ensin tilataan postilaatikko ja seuraavana päivänä pääset kirjautumaan sähköpostiin sekä säätämään sähköpostin Outlookiin ja muille laitteille.

Ensimmäisen osan tekemät muutokset yliopiston järjestelmiin tapahtuvat seuraavana yönä, minkä vuoksi osien välissä on odotettava riittävästi. Suosittelemme, että osa 1 tehdään työpäivän lopuksi (klo 19 mennessä) ja osa 2 vasta seuraavana päivänä.

1. Tilaa Microsoft 365 -postilaatikko täällä.

HUOM!
      Postilaatikon luominen tapahtuu seuraavana yönä.

Laatikon voi luoda VAIN henkilökohtaisiin etunimi.sukunimi@helsinki.fi -sähköpostilaatikkoihin. Mitä tahansa muuta muotoa olevien tunnuksien, esim. testi-tunnuksien (jotain_tunnus), luominen aiheuttaa virhetilan, eikä postilaatikkoa synny, vaikka järjestelmä voi virheellisesti näin ilmoittaakin.

2. Postilaatikon luomisesta seuraavana päivänä kirjaudu uuteen postiin osoitteessa https://www.helsinki.fi/office365. Anna tunnus muodossa tunnus@ad.helsinki.fi (esim. rkeskiva@ad.helsinki.fi)). Katso tarkemmat ohjeet kirjautumiseen.
      Tämän jälkeen voit säätää asetukset eri ohjelmille ja laitteille

Katso kuvalliset ohjeet Tarkka ohje -välilehdeltä.

Käyttöönotto on kaksiosainen

1. Tilaa Microsoft 365 -postilaatikko (Ensimmäinen osa)

HUOM!
      Postilaatikon luominen tapahtuu seuraavana yönä.

Laatikon voi luoda VAIN henkilökohtaisiin etunimi.sukunimi@helsinki.fi -sähköpostilaatikkoihin. Mitä tahansa muuta muotoa olevien tunnuksien, esim. testi-tunnuksien (jotain_tunnus), luominen aiheuttaa virhetilan, eikä postilaatikkoa synny, vaikka järjestelmä voi virheellisesti näin ilmoittaakin.

2. Postilaatikon luomisesta seuraavana päivänä kirjaudu uuteen postiin osoitteessa https://www.helsinki.fi/office365.
      Katso tarkemmat ohjeet kirjautumiseen.

Tämän jälkeen voit säätää asetukset eri ohjelmille ja laitteille (Toinen osa).

Vaiheen 1 tekemät muutokset yliopiston järjestelmiin tapahtuvat seuraavana yönä, minkä vuoksi vaiheiden välissä on odotettava riittävästi. Suosittelemme, että vaihe 1 tehdään työpäivän lopuksi (klo 19 mennessä) ja vaihe 2 vasta seuraavana päivänä.

Huomioitavaa

Kaikille keskitetyssä ylläpidossa oleville (Windows- ja Mac-) koneille on ohjelmistot valmiiksi asennettu ja ne päivittyvät automaattisesti.

Kotikoneille Officen uusimmat versiot sekä Windows- että Mac-koneille voi asentaa kotikäyttölisenssin perusteella

Ensimmäinen osa: Postilaatikon tilaus

Microsoft 365:een siirtyminen alkaa pilvipostilaatikon tilaamisella. Tee tilaus viimeistään klo 19.

Vaiheen 1 jälkeen voi muutaman minuutin ajan esiintyä tilanne, jossa postin lähettäjä saa virheilmoituksen ettei käyttäjää löydy. Tällöin viestit eivät lähde vastaanottajalle. Tilanne korjaantuu itsestään hetken kuluttua, jolloin viestin lähetys taas onnistuu.

Toinen osa: Sähköpostiasetukset

Postilaatikon tilausta seuraavana päivänä kirjaudu uuteen postiin osoitteessa https://www.helsinki.fi/office365. Tämän jälkeen voit ottaa postin käyttöön työasemalla ja mobiililaitteilla.

Sähköpostiasetukset eri ohjelmille ja laitteille