Etätukipalvelu BeyondTrust (Windows)

BeyondTrust (aiemmin Bomgar) on Helsingin yliopiston tietotekniikkakeskuksen käyttämä etätukipalvelu, jolla saadaan otettua etätukiyhteys asiakkaan koneelle nopeasti ja vaivattomasti.

Yliopiston koneille on asennettu BeyondTrust Remote Support Jump Client -ohjelmisto, jonka tunnistaa alla näkyvästä kuvakkeesta tietokoneen ilmoitusalueella.

Tämä on ohje Helsingin yliopiston ylläpitämille Windows-koneille. Löydät täältä ohjeet etätukipalvelu BeyondTrustin käyttämiseen Mac-koneilla!

Tietokoneisiin ei koskaan oteta etätukiyhteyksiä ilman asiakkaan lupaa.

• Sovi IT-Helpdeskin työntekijän kanssa etätukiyhteydestä etukäteen.
    • Saat ilmoituksen etäyhteydestä. Napsauta Allow (Hyväksy).
    • Seuraa näytölle ilmestyviä ohjeita.
    • Kun yhteys on muodostunut ja etätukihenkilö on yhteydessä koneeseesi, voit keskustella etätukihenkilön kanssa chat-ikkunassa, joka on koko yhteyden ajan auki.
    • Etätukihenkilö sulkee yhteyden kun asia on hoidettu. Yhteysikkuna sulkeutuu automaattisesti kun etätukihenkilö katkaisee yhteyden.

Tarkka ohje -välilehdellä kuvalliset ohjeet.

Yhteyden muodostaminen

Tietokoneisiin ei koskaan oteta etätukiyhteyksiä ilman asiakkaan lupaa.

Kun olet sopinut Helpdeskin kanssa etätukiyhteydestä, saat seuraavan ilmoituksen. Napsauta Allow (Hyväksy).

Seuraa näytölle ilmestyviä ohjeita.

Kun yhteys on muodostunut ja etätukihenkilö on yhteydessä koneeseesi, näkyy seuraava kuvake näytön oikeassa yläreunassa:

Voit keskustella etätukihenkilön kanssa chat-ikkunassa, joka on koko yhteyden ajan auki. Näet ruudullasi, mitä etätukihenkilö tekee: ratkottavasta ongelmasta riippuen hiiresi liikkuu ja ikkunoita saattaa esimerkiksi avautua. Anna tukihenkilön tehdä tehtävät rauhassa ja älä koske hiireesi tai näppäimistöösi tukihenkilön käyttäessä konettasi. Hän kertoo, jos sinun pitää tehdä jotain.

Yhteyden lopettaminen

Kun etätukihenkilö on saanut tukitehtävän suoritettua, hän katkaisee yhteyden ja yhteysikkuna katoaa.