Kokoomasivu

You are here

Mobiililaitteet

Mobiililaitteiden ja älypuhelinten yleistyminen toi mukanaan paitsi uusia mahdollisuuksia, myös uusia haasteita. Eräs suurimmista on tietoturvallisuus, jonka merkitys korostuu datamäärien kasvaessa ja käyttötapojen moninaistuessa. Vaikka teknistä tietoturvaa ei sovi vähätellä, muodostuu iso osa tietoturvallisuudesta käyttäjän omista toimista. Tähän ohjeeseen on koottu parhaat älypuhelinten turvallisuuteen liittyvät käytännöt. Listan ei ole tarkoitus toimia täydellisen kattavana tietoturvaohjeena, vaan enemmänkin helppolukuisena tarkistuslistana asioista, joista pitää huolehtia.

Älypuhelimen käyttöönotto

Muistathan, että yliopistonpuhelimien käyttöä koskee myös käyttösäännöt. Se on siis, kuten työasemakin, tarkoitettu työvälineeksi opiskeluun, tutkimukseen ja hallintoon. Vähäinen henkilökohtainen käyttö on sallittua. Lisäksi on hyvä muistaa, että puhelimessa kuten muuallakaan yliopistolla ei saa säilyttää tekijänoikeuksia loukkaavaa materiaalia.

Kun saat uuden älypuhelimen käyttöösi, sen tietoturva-asetukset ovat lähestulkoon kaikki pois päältä (SIM-kortin PIN-koodia lukuunottamatta).

Ohjeita mobiililaitteille

Office 365 mobiililaitteissa

Skype for Business

Tietoturva

Mobiililaitteiden tietoturva. Myös Helpdeskin yleisessä tietoturvaohjeessa on tietoa mobiililaitteiden tietoturvasta.

Jos puhelin katoaa tai varastetaan