Mobiililaitteet

Category
Mobiililaitteet

Mobiililaitteiden ja älypuhelinten yleistyminen toi mukanaan paitsi uusia mahdollisuuksia, myös uusia haasteita. Eräs suurimmista on tietoturvallisuus, jonka merkitys korostuu datamäärien kasvaessa ja käyttötapojen moninaistuessa. Vaikka teknistä tietoturvaa ei sovi vähätellä, muodostuu iso osa tietoturvallisuudesta käyttäjän omista toimista. Tähän ohjeeseen on koottu parhaat älypuhelinten turvallisuuteen liittyvät käytännöt. Listan ei ole tarkoitus toimia täydellisen kattavana tietoturvaohjeena, vaan enemmänkin helppolukuisena tarkistuslistana asioista, joista pitää huolehtia.

Älypuhelimen käyttöönotto

Muistathan, että yliopiston puhelimien käyttöä koskee myös käyttösäännöt. Se on siis, kuten työasemakin, tarkoitettu työvälineeksi opiskeluun, tutkimukseen ja hallintoon. Vähäinen henkilökohtainen käyttö on sallittua. Lisäksi on hyvä muistaa, että puhelimessa kuten muuallakaan yliopistolla ei saa säilyttää tekijänoikeuksia loukkaavaa materiaalia.

Kun saat uuden älypuhelimen käyttöösi, sen tietoturva-asetukset ovat lähestulkoon kaikki pois päältä (SIM-kortin PIN-koodia lukuunottamatta).

Ohjeita mobiililaitteille

Office 365 mobiililaitteissa

Tietoturva

Mobiililaitteiden tietoturva. Myös Helpdeskin yleisessä tietoturvaohjeessa on tietoa mobiililaitteiden tietoturvasta.

Jos puhelin katoaa tai varastetaan

Monivaiheinen tunnistautuminen (MFA)

Microsoft Office 365 -palveluiden (esim. Outlook, Teams, OneDrive) monivaiheinen tunnistautuminen tulee asteittain pakolliseksi koko yliopistolla vuoden 2021 aikana. Sen avulla yliopisto turvaa käyttäjätilit aiempaa paremmin ja vankistaa samalla merkittävästi yliopiston tietoturvaa. Tähän tarvitaan mobiililaitetta.

Lue tarkemmat käyttöönotto-ohjeet MFA-ohjeista

Anna palautetta

Helsingin yliopiston IT-Helpdeskin ohjesivusto auttaa sinua työhösi liittyvissä IT-aiheisissa kysymyksissä. Kerro meille, miten voisimme parantaa ohjeitamme. Arvostamme suuresti palautettasi!

Kuinka parantaisit ohjeistusta?
Takaisin ylös