Mobiililaitteet

Category
Mobiililaitteet

Mobiililaitteiden ja älypuhelinten yleistyminen toi mukanaan paitsi uusia mahdollisuuksia, myös uusia haasteita. Eräs suurimmista on tietoturvallisuus, jonka merkitys korostuu datamäärien kasvaessa ja käyttötapojen moninaistuessa. Vaikka teknistä tietoturvaa ei sovi vähätellä, muodostuu iso osa tietoturvallisuudesta käyttäjän omista toimista.

Tähän ohjeeseen on koottu parhaat älypuhelinten turvallisuuteen liittyvät käytännöt. Listan ei ole tarkoitus toimia täydellisen kattavana tietoturvaohjeena, vaan enemmänkin helppolukuisena tarkistuslistana asioista, joista pitää huolehtia.

Älypuhelimen käyttöönotto

Muistathan, että yliopiston omistamien mobiililaitteiden käyttöä koskee myös yliopiston käyttösäännöt. Se on siis, kuten tietokonekin, tarkoitettu työvälineeksi opiskeluun, tutkimukseen ja hallintoon. Vähäinen henkilökohtainen käyttö on sallittua. Lisäksi on hyvä muistaa, että puhelimessa kuten muuallakaan yliopistolla ei saa säilyttää tekijänoikeuksia loukkaavaa materiaalia.

Luo työpuhelintasi varten oma Google- tai Apple-tili. Tällöin voit asentaa sovellukset ja päivitykset työtiliä käyttäen, sekä pitää työasiasi erillisinä yksityisestä Google- tai Apple-tilistäsi.

Asenna ohjelmia vain puhelimen virallisesta ohjelmakaupasta (Google Play / App Store).

Ohjeita mobiililaitteille

Monivaiheinen tunnistautuminen (MFA)

Microsoft 365 -palveluiden (esim. Outlook, Teams, OneDrive) monivaiheinen tunnistautuminen on otettu käyttöön yliopistolla vuonna 2021. Sen avulla yliopisto turvaa käyttäjätilit aiempaa paremmin ja vankistaa samalla merkittävästi yliopiston tietoturvaa.

Lue tarkemmat käyttöönotto-ohjeet MFA-ohjeista