Salasanan vaihtaminen verkossa

Voit vaihtaa salasanasi verkossa. Sinulla pitää olla voimassa oleva käyttäjätunnus tai sinun pitää olla hakenut sitä. Salasanan vaihtaminen tapahtuu eri tavalla riippuen siitä, muistako salasanasi vai oletko unohtanut sen.

Joillain selaimilla on ilmennyt ongelmia salasanan vaihdossa. Ongelmatapauksissa kokeile jotain toista selainta.

Jos et voi vaihtaa salasanaasi verkossa tämän ohjeen mukaisesti, käytä ID Point -palvelua.
Lisätietoa Helpdeskistä.

Tabs

Pikaohje

Salasanan vaihtaminen verkossa

Katso tarkemmat ohjeet.

Tarkka ohje

Muistan käyttäjätunnukseni ja salasanani

Toimi näin, jos muistat käyttäjätunnuksesi ja vanhan salasanasi.

Salasananvaihtosovellus

• Pääset kirjautumissivulle:

Kirjautuminen salasananvaihtopaölveluun

• Lue käyttösäännöt.
  • Laita rasti kohtaan Hyväksyn käyttöoikeussitoumuksen.
  • Napsauta Jatka.

Käyttöoikeussopimuksen hyväksyminen

• Kirjoita nykyinen salasanasi kohtaan (1).
  • Kirjoita uusi salasana kahdesti kohtaan (2).
  • Napsauta Vaihda salasana (3).
  • Salasanan vaatimukset ovat kohdassa (4).
  • Esimerkkeihin kelvollisista salasanoista pääset kohdasta (5).

Uuden salassanan syöttäminen

• Saat ilmoituksen salasanan vaihtumisesta.

Ilmoitus onnistuneesta salasanan vaihdosta

Jos vaihdat salasanasi yhteiskäyttöisellä tietokoneella, on suositeltavaa sulkea selain käytön jälkeen.

Mikäli olet tallentanut vanhan salasanasi esim. puhelimen sähköpostiohjelmaan, se täytyy käydä vaihtamassa sähköpostiohjelman asetuksissa.

En tiedä tai muista salasanaani, mutta minulla on käyttäjätunnus tai olen hakenut käyttäjätunnusta

Toimi näin, jos et muista salanaasi, mutta sinulla on tai olet hakenut käyttäjätunnusta tai jos salasanasi on vanhentunut.

Voit vaihtaa salasanasi, vaikka et muistaisi salasanaasi. Sinun pitää ensin tunnistautua Suomi.fi-palvelun avulla. Voit tunnistautua suomalaisilla verkkopankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella tai poliisin myöntämällä sähköisellä henkilökortilla.

• Valitse tunnistustapa: varmennekortti, mobiilivarmenne tai pankki.

• Mikäli tunnistus onnistui, saat siitä ilmoituksen. Palaa yliopiston sivuille napsauttamalla Jatka palveluun -painiketta.

• Tiedot on siirretty yliopistolle.
  • Lue käyttösäännöt.
  • Laita rasti kohtaan Hyväksyn käyttöoikeussitoumuksen.
  • Napsauta Jatka.

Käyttöoikeussopimuksen hyväksyminen

• Kirjoita uusi salasana kahdesti ja napsauta Vaihda salasana.

Uuden salasanan syöttäminen

• Saat ilmoituksen salasanan vaihtumisesta.

Ilmoitus salasanan vaihtumisesta

Uusi salasanasi alkaa toimia muutaman minuutin sisällä.