Käyttäjätunnuksen hakeminen

Yliopiston eri tietojärjestelmien käyttöön vaaditaan lähes aina käyttäjätunnus (ent. käyttölupa). Jokaisella yliopistolaisella tulee olla jokin käyttäjätunnus käytössään. Niitä haetaan Helsingin yliopiston tietotekniikkakeskukselta.

Käyttäjätunnuksen käyttöönoton yhteydessä jokainen yliopistolainen sitoutuu noudattamaan yliopiston tietojärjestelmien käyttösääntöjä.

Tabs

Tarkka ohje

Lomakkeet

Hakemuslomake on päivitetty kesäkuussa 2017.
Yliopistopalvelut-yksikön toiminnan muutoksista johtuen hakuprosessia ja ohjeistusta tarkennetaan tarvittaessa. Epäselvissä tapauksissa ota yhteyttä Helpdeskiin.

Suomeksi
På svenska
In English

Opiskelijat

Kaikki henkilöt, jotka kirjautuvat Helsingin yliopiston läsnäoleviksi opiskelijoiksi, saavat käyttäjätunnuksen ilman erillistä hakuprosessia. Tämä koskee myös erillisopiskelijoita ja avoimen yliopiston opiskelijoita.

Käyttäjätunnuksen käyttöönotto tapahtuu:

• aktivoimalla verkossa pankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella tai sähköisellä henkilökortilla
  • tai vaihtoehtoisesti ota yhteys Helpdeskiin.

Henkilökunta ja muut

Mikäli sinulla ei ole voimassaolevaa työsuhdetta yliopistoon, Helpdesk pyytää hakemuksellesi puollon hakulomakkeella ilmoittamaltasi yhteyshenkilöltä, joten tunnuksen saaminen saattaa kestää normaalia pidempään.

Uuden käyttäjätunnuksen haet seuraavalla tavalla:

1. Täytä yllä oleva hakemuslomake.
  2. Palauta hakemus lomakkeessa mainittuun osoitteeseen.
  3. Saat sähköpostiviestin kun uusi käyttäjätunnuksesi on valmis
  4. Ota uusi tunnuksesi käyttöön salasanan resetointityökalulla
    (ohje resetointityökalun käytöstä >>)
    Vaihtoehtoisesti tunnuksen voi ottaa käyttöön ID Point -palvelun avulla ja soittamalla sen jälkeen Helpdeskiin.
  5. Saat tietoosi pysyvän käyttäjätunnuksesi ja siihen liitetyn väliaikaisen salasanan
  6. Vaihda väliaikainen salasanasi välittömästi
    (ohje salasanan vaihdosta >>)

Käyttäjätunnus on henkilökohtainen, sen tilapäinenkään luovuttaminen kenenkään muun käyttöön on ankarasti kielletty!
Tunnuksen haltija vastaa kaikesta sen käytöstä.

Lisävaltuudet ja muut tunnustyypit

Kun uusi käyttäjätunnus on myönnetty, voit hakea lisävaltuuksia (esim. Unix-käyttövaltuutta) tämän ohjeen mukaisesti. Henkilökuntaan kuuluva voi saman ohjeen avulla hakea vierailijoille tai opetuskäyttöön erikoistunnuksia.
Hallinnon tietojärjestelmien käyttöluvista ja –oikeuksista kerrotaan tarkemmin Flammassa >>.