Vanhentuneen käyttäjätunnuksen palauttaminen

Tämän ohjeen avulla voit ottaa vanhentuneen käyttäjätunnuksen uudelleen käyttöön. Palauttaminen on mahdollista enintään yhden vuoden ajan käyttäjätunnuksen umpeutumisesta.

Voit palauttaa käyttäjätunnuksen, jos

1. sinulla on voimassa oleva työsopimus TAI
  2. olet läsnä oleva opiskelija

Lisätietoja käyttäjätunnuksen voimassaolosta ja jatkamisesta

Sovelluksella voi

• a) aktivoida uuden käyttäjätunnuksen
  • b) jatkaa vanhentuneen (mutta vielä olemassa olevan) käyttäjätunnuksen voimassaoloa
  • c) palauttaa vanhan (aiemmin poistetun) käyttäjätunnuksen takaisin käyttöön.

Mikäli kyseessä on b-tapaus, niin sovellus ei anna uutta salasanaa. Palauta salasana tällöin salasanasovelluksella osoitteessa www.helsinki.fi/salasana.

Käyttäjätunnuksen palauttaminen aktiiviseksi

Käyttäjätunnuksen palauttaminen tapahtuu samalla työkalulla kuin käyttäjätunnuksen aktivoiminen. Seuraa käyttäjätunnuksen aktivoimisohjetta vaiheeseen 11. Omien käyttäjätietojen hallinta asti. Seuraavat vaiheet poikkeavat uuden käyttäjätunnuksen aktivoinnista ja niitä tulee noudattaa vain vanhaa käyttäjätunnusta palauttaessa.

Mikäli huomaat vanhassa tunnuksessasi vääriä tai vanhentuneita tietoja, keskeytä käyttäjätunnuksen palautus ja ota yhteyttä Helsingin yliopiston Helpdeskiin.
    • Napsauta Palauta käyttöön.

• Kohdassa (1) näkyy palautettava käyttäjätunnus.
    • Napsauta Valitse käyttäjätunnus (2). Huomaa, että valintaa ei voi muuttaa jälkikäteen. Voit peruuttaa muutokset ja palata alkuun napsauttamalla Peru valinnat ja palaa alkuun (3).

• Napsauta Jatka päivämäärään pp.kk.vvvv. Käyttäjätunnukset ovat aina voimassa määräajan, joka riippuu työ- tai opiskelusuhteesta yliopistoon.

• Kohdassa (1) näkyy yliopiston sähköpostiosoitteesi. Voit antaa yliopiston ulkopuolisen osoitteen kohdassa (2).
    • Napsauta Hyväksy (3). Voit perua valinnat ja palata alkuun napsauttamalla (4).

• Saat yhteenvedon edellisistä vaiheista (1).
    • Jos tiedoissa on virheitä, napsauta Peru valinnat ja palaa alkuun (3). Jos tiedot ovat oikein, napsauta Vahvista muutokset (2). Vahvistettuja tietoja ei voi enää muuttaa.

• Kohdassa (1) on väliaikainen salasana.
    • Voit kirjautua ulos napsauttamalla kohdissa (2) tai (3).

• Uloskirjautumisen jälkeen saat vielä lisäohjeita.