Eduroam yliopiston tietokoneissa

Yliopiston Windows-tietokoneisiin on ladattu valmiiksi eduroam-verkkoasetukset. Jos tietokone on eduroam-verkon kuuluvuusalueella, se yrittää liittyä verkkoon automaattisesti.

Tabs

Tarkka ohje

Mikäli olet käyttänyt ko. tietokoneelta eduroamia aikaisemmin, tunnistetiedot ovat todennäköisesti valmiiksi tallentuneina ja verkkoon liitytään automaattisesti, ilman mitään kysymyksiä. Jos kyseessä on ensimmäinen kerta, kun eduroamia käytetään, käyttäjän pitää tunnistautua.

HUOM! Eduroam vaatii käyttäjätunnuksen muodossa kayttajatunnus@ad.helsinki.fi (esim. rkeskiva@ad.helsinki.fi) TAI kayttajatunnus@helsinki.fi (esim. rkeskiva@helsinki.fi), pelkkä päätteetön käyttäjätunnus ei toimi.

Salasanan vaihdon jälkeen sinun on tunnistauduttava uudestaan eduroamiin! Katso tarkemmat ohjeet Windowsille ja Macille.

Eduroamiin kirjautumisessa on havaittu ongelmia. Mikäli tunnistautuminen useamman kirjautumisyrityksen jälkeen ei vieläkään toimi muodossa tunnus@helsinki.fi, yritä muotoa tunnus@ad.helsinki.fi.

Windows 10

Katso ohjeistus täältä

Windows 7

Jos kone on eduroam-verkon kuuluvuusalueella, se yrittää oma-aloitteisesti liittyä verkkoon.

eduroam

Sivun alalaitaan ilmestyy puhekupla, jossa halutaan lisää tietoja verkkoon liittymiseksi. Klikkaa puhekuplaa. Kirjautumisikkuna aukeaa.

eduroam

Kirjautuaksesi sinun on kirjoitettava käyttäjätunnuksesi ja salasanasi. Muista antaa käyttäjätunnus @helsinki.fi -päätteen kanssa (esim. rkeskiva@helsinki.fi). Salasanaksi kirjoita AD-salasanasi (sama salasana, jota käytät esimerkiksi koneelle kirjautuessasi).

eduroam

Jos tunnistautuminen onnistui, pääset liittymään eduroam-verkkoon. Voit nyt käyttää nettiä normaalisti.

Huomaa, että Windows 7:ssä tästä liittymisesta ei tule mitään eri ilmoitusta, mutta eduroamissa olemisen voi helposti tarkistaa oikean alareunan verkkoyhteyskuvaketta klikkaamalla.