Käyttöoikeuksien hakeminen HEROlla

Tarkka ohje

Käyttäjäroolin hakeminen

• Kirjaudu järjestelmään osoitteessa www.helsinki.fi/hero
  • Kirjoita avautuvalle sivulle käyttäjätunnus ja voimassaoleva salasana
  • Napsauta Kirjaudu-painiketta
  • Aloita lupahakemus napsauttamalla Tee uusi lupahakemus -painiketta
  • Valitse haettava rooli tai haettavat roolit (luvat) rastittamalla haluttu sovellus:
    • Riihi
    • SAP Talous HY rahastot
    • Käyttäjähallinnon sovellukset
    • Rapo
    • Optime
    • Personec F.V.
    • SAP Talous
    • Kvestuurin työntekijät
    • SAP HR
    • SoleTM
    • Toivo
    • WebOodi
    • WinOodi

• Kunkin edellä valitun sovelluksen kohdalle Valitse haettavat roolit -sarakkeeseen ilmestyy luettelo haettavista rooleista.
  • Valitse haettava rooli

• Napsauta Jatka >> -painiketta
  • Valitse organisaatioyksikkö, johon olet hakemassa roolioikeuksia
    • organisaatiorakennetta voidaan tarkentaa napsauttamaan organisaatioyksikön nimeä, jolloin sen alle avautuu tämän alla olevat organisaatioyksiköt
    • organisaatio valitaan napsauttamalla yksikön nimeä

• Napsauta Lisää-painiketta
  • Haettavat oikeudet ilmestyvät oikeanpuoliseen näkymään (tätä näkymää ei ole kaikissa haettavissa rooleissa)
  • Napsauta Jatka>> -painiketta
  • Kohdassa Valitut roolit näkyy, mitä roolia haetaan

• Kohdassa Tarkista esimiehesi ja korjaa tarvittaessa aloittaen sukunimellä näkyy esimiehesi nimi sekä hänen sähköpostiosoitteensa
  • Kirjoita kohtaan Kirjoita perustelu (tietojen käyttötarkoitus) selvitys, miksi haettavaa lupaa tarvitaan
  • Kohdassa Allekirjoitus-kohdassa on käyttäjätunnus valmiina
  • Kirjoita salasanasi Salasana-kenttään
  • Paina Allekirjoita ja lähetä hakemus -painiketta
  • Lopuksi tulee ilmoitus, että hakemus on lähetetty
  • Kirjaudu pois järjestelmästä napsauttamalla sivun oikeasta yläkulmasta löytyvää Kirjaudu ulos -linkkiä

Hakemuksen peruminen

• Voit perua tekeillä olevan hakemuksen kussakin vaiheessa sivun oikeasta yläkulmasta löytyvällä Peruuta hakemus -linkillä

Hakemuksen tarkastuksesta

Hakemuksesta lähetetään sähköpostiviesti esimiehelle kerran vuorokaudessa. Jos haluat nopeuttaa hakemuksesi käsittelyä, ilmoita hakemuksesta erikseen esimiehellesi, vaikka suullisesti. Esimiehesi näkee hakemuksesi HERO-järjestelmässä välittömästi.

Käyttäjäroolin vanheneminen

• SAP-rooleja jatketaan automaattisesti, jos henkilö on vakituinen ja on merkitty SAP HR:ään. Automaattisesti jatketuista rooleista menee tieto esimiehelle.
  • HERO lähettää käyttöoikeuden haltijalle sähköpostia ja kehotuksen käyttöoikeuden uusimisesta 30 ja 3 päivää ennen sen vanhenemista.
  • Uusiminen hoidetaan hakemalla uusi lupa HEROsta.
  • Vanhentuvista rooleista ei mene tietoa esimiehelle.