CurreChat

CurreChat on yliopistolaisten käyttöön luotu generatiivisen tekoälyn työkalu. CurreChat käyttää OpenAI:n kehittämiä suuria kielimalleja, jotka sijaitsevat Helsingin yliopiston Microsoft Azure -pilvipalvelussa EU-alueella. Palveluun syötettyjä tietoja ei käytetä kielimallin jatkokouluttamiseen. Käyttäjistä ei myöskään välity tunnistetietoja kielimallille. 

Löydät CurreChatin osoitteesta curre.helsinki.fi/chat

Lue lisää generatiivisen tekoälyn käyttämisestä yliopistolla erillisestä ohjeesta

    Käyttöoikeudet ja kirjautuminen

    Henkilökunnalla on automaattisesti oikeudet CurreChatin käyttöön. 

    Yliopiston koneella pääset kertakirjautumisen avulla suoraan palveluun.

    Käyttäminen

    Anna Ohjeistus-kenttään ohjeita siitä, minkälaiseen käyttöön haluat tuotettavan tekstin (esimerkiksi ”virallinen lausunto” tai ”avulias avustaja”).

    Kehote-kenttään kuvaillaan itse asia. Kerro mikä asiasi on ja jos asiaan tarvitaan jotain tarkkoja tietoja, voit lisätä niitä tekstiin mukaan. Mitä tarkemmin kuvailet kehotteeseen tarkoitusta ja aihealuetta, sen varmemmin pääset haluamaasi lopputulokseen.

    Voit käyttää haluamaasi kieltä (esim. suomi) ja saat CurreChatin tuotoksen sillä kielellä millä pyydät. Voit siis esim. kysyä suomeksi ja pyytää vastauksen englanniksi. 

    Tarkentaminen ja jatkokysymykset

    Kun olet kerran antanut kehotteen Currelle, voit antaa tarkentavia kysymyksiä samaan aihealueeseen liittyen ilman, että sinun tarvitsee kuvailla samaa sisältöä uudelleen. 

    Nollaus aiheen vaihtuessa

    Kun vaihdat aihetta, on suositeltavaa nollata Curre napsauttamalla Tyhjennä-painiketta. Tällöin edelliset kehotteet eivät enää vaikuta seuraavaan kyselyyn. 

    Vastuu sisällöstä on käyttäjällä

    Muistathan, että sinulla on vastuu tarkistaa tekoälyn luoman sisällön oikeellisuus ennen sisällön julkaisua. 

    Tallenna sähköpostina

    Voit lähettää vastaukset talteen sähköpostiisi. 

    CurreChat opetuskäytössä

    CurreChat on opetuskäyttöön soveltuva sekä tietosuojaltaan että ominaisuuksiltaan. CurreChattiin tehtävä kehitystyö painottuu nimenomaan opetuskäyttöön.

    Lue lisää Opetustyön ohjeista: Tekoäly opetuksessa

    Anna palautetta

    Helsingin yliopiston IT-Helpdeskin ohjesivusto auttaa sinua työhösi liittyvissä IT-aiheisissa kysymyksissä. Kerro meille, miten voisimme parantaa ohjeitamme. Arvostamme suuresti palautettasi!

    Kuinka parantaisit ohjeistusta?
    Takaisin ylös