GnuPG: Avainten tuominen tai hakeminen omaan avainnippuun

Jotta voit lähettää muille salattuja viestejä tai tiedostoja tai tarkastaa heidän sähköisiä allekirjoituksiaan, tarvitset heidän julkiset avaimensa. Avaimia voi tuoda tiedostoista GpgEX-apuohjelmalla tai Thunderbirdin Enigmail-lisäosalla. Verkossa on myös julkisen avaimen levittämiseen tarkoitettuja avainpalvelimia, joilta avaimia voi noutaa Enigmaililla tai Kleopatra-apuohjelmalla.

Tabs

Tarkka ohje

Avaimen tuominen tiedostosta - GpgEX

Valitse kansiosta avaintiedosto, jonka haluat tuoda avainrenkaaseesi. Paina sen kohdalla hiiren oikeanpuoleista nappia ja valitse valikon More GpgEX options alta Import keys.

Avaintiedoston tuominen avainrenkaaseen
Ohjelma ilmoittaa tuonnin onnistumisesta:

Ilmoitus onnistuneesta avaimen tuonnista

Avaimen tuominen tiedostosta - Enigmail

• Avaa valikko OpenPGP
  • valitse Key management
  • valitse File avaintehallintaikkunan avauduttua
  • valitse Import keys from file
  • valitse avautuvassa ikkunassa tiedosto joka sisältää avaimen jonka haluat tuoda
  • paina Ok

Avaimen tuominen Enigmaililla

Ohjelma ilmoittaa lopuksi tuonnin onnistumisesta.

Ilmoitus avaimen tuonnin onnistumisesta

Avaimen hakeminen avainpalvelimelta - Enigmail

• Avaa valikko OpenPGP
  • valitse Key management
  • valitse avautuvasta avaintehallintaikkunasta Keyserver
  • valitse alasvetovalikosta Search for keys.

Avaimen tuominen avainpalvelimelta

• Laita hakukenttään haluamasi termi kuten nimi, sähköpostiosoite tai avaimen tunniste
    (Key ID)

Avaimen etsiminen hakutermillä

• Rastita hakutuloksista ne avaimet jotka haluat hakea ja paina Ok. Avainten määrästä riippuen siirtäminen saattaa kestää hetken.

Avaimen valinta

Ohjelma ilmoittaa vielä lopuksi avainkohtaisesti tuonnin onnistumisen

Ilmoitus avaimen tuonnin onnistumisesta

Avaimen hakeminen avainpalvelimelta - Kleopatra

• Käynnistä Kleopatra
  • avaa valikko File
  • valitse Lookup certificates on server.

Avaimen tuominen Kleopatra-ohjelmalla

• Kirjoita hakukenttään haluamasi termi kuten nimi, sähköpostiosoite tai avaimen tunniste (Key ID)
  • napsauta Search.

Avaimen etsiminen hakutermillä

• Valitse hakutuloksista ne avaimet jotka haluat hakea ja paina Import. Voit valita useita avaimia klikkaamalla niitä pitämällä samalla control-näppäimen painettuna alas. Avainten määrästä riippuen siirtäminen saattaa kestää hetken.

Avaimen tuominen Kleopatra-ohjelmalla

Ohjelma ilmoittaa vielä lopuksi avainkohtaisesti tuonnin onnistumisen.

Ilmoitus avaimen tuonnin onnistumisesta