Tietoturvaohjelmat

Yliopiston keskitetyn hallinnan työasemissa on jo valmiiksi konfiguroituna tietoturvaohjelma (F-Secure).

Kotikoneille voit hankkia F-securen lisenssin yliopistohintaan F-securen nettikaupasta.

Lisää tietoturvasta Flammassa.

Tabs

Tarkka ohje

F-Secure

Salausohjelmat

Luottamuksellisen tiedon välittäminen on tärkeä osa tietoturvaa. Yliopistolla sähköpostin ja liitetiedostojen salaamiseen on käytössä useita eri menetelmiä. Niistä jokaisesta on oma erillinen ohje Helpdeskin sivuilla.

Lue lisää suojausmenetelmistä.

• Deltagon Seg@GW
    Deltagonin palvelu sähköpostin suojaamiseen mahdollistaa viestien turvallisen lähettämisen sekä vastausviestin vastaanottamisen luottamuksellisesti mihin tahansa sähköpostiosoitteeseen. Käyttäminen ei vaadi työasemille asennettavia ohjelmia lähettäjällä eikä vastaanottajalla.

Securemail-palvelun käyttö jatkuu marraskuuhun 2020 saakka

Securemail-palvelun käytön päättyminen herätti runsaasti keskustelua yliopistolaisten keskuudessa. Jotta voisimme palvella yliopistolaisia mahdollisimman hyvin, lykkäämme Securemail-palvelun käytöstä poistoa aiemmin ilmoitetusta päivämäärästä 31.8.2020 marraskuuhun 2020 saakka. Käytöstä poiston päivämäärä tarkentuu myöhemmin, ja tiedotamme siitä hyvissä ajoin yliopistolaisille.

Voit jo nyt siirtyä käyttämään Microsoft Office 365 Message Encryptionia - lue lisää tästä ohjeesta

HUOM! Palveluosoitteiden kohdalla suosittelemme käyttämään toistaiseksi vielä Securemail-palvelua.

• S/MIME salaus
    S/MIME on tarkoitettu enemmän luottamuksellista tietoa käsitteleville henkilöille. Tämä tapa tulee ottaa käyttöön esim. esimiehen tai helpdeskin suosituksesta.

• GnuPG

GnuPG on ilmainen sähköpostiliikenteen ja tiedostojen salaamiseen ja allekirjoittamiseen tarkoitettu ohjelma. Ohjelmasta on olemassa versiot lähes kaikille käyttöjärjestelmille.

• 7-zip
    Luottamukselliset liitetiedostot on mahdollista salata myös 7-zip-ohjelmalla.