Tietoturvaohjelmat

Yliopiston keskitetyn hallinnan työasemissa on jo valmiiksi konfiguroituna tietoturvaohjelma (F-Secure).

Kotikoneille voit hankkia F-securen lisenssin yliopistohintaan F-securen nettikaupasta.

Lisää tietoturvasta Flammassa.

F-secure virusturva

Suojausohjelmat

Luottamuksellisen tiedon välittäminen on tärkeä osa tietoturvaa. Yliopistolla sähköpostin ja liitetiedostojen salaamiseen on käytössä useita eri menetelmiä. Niistä jokaisesta on oma erillinen ohje Helpdeskin sivuilla.

Lue lisää suojausmenetelmistä.

• Microsoft Office 365 Message encryption -suojaus
      Office 365 -sähköpostin oma suojausmenetelmä. Toimii OWAssa ja uusimmissa Outlook-versioissa.

• Deltagon Seg@GW
      Deltagonin palvelu sähköpostin suojaamiseen mahdollistaa viestien turvallisen lähettämisen sekä vastausviestin vastaanottamisen luottamuksellisesti mihin tahansa sähköpostiosoitteeseen. Käyttäminen ei vaadi työasemille asennettavia ohjelmia lähettäjällä eikä vastaanottajalla.
    • S/MIME salaus
      S/MIME on tarkoitettu enemmän luottamuksellista tietoa käsitteleville henkilöille. Tämä tapa tulee ottaa käyttöön esim. esimiehen tai Helpdeskin suosituksesta.

• GnuPG

GnuPG on ilmainen sähköpostiliikenteen ja tiedostojen salaamiseen ja allekirjoittamiseen tarkoitettu ohjelma. Ohjelmasta on olemassa versiot lähes kaikille käyttöjärjestelmille.

• 7-zip
      Luottamukselliset liitetiedostot on mahdollista salata myös 7-zip-ohjelmalla.