Datasäkerhetsprogram

På universitetets centraliserat administrerade arbetsstationer finns det redan ett datasäkerhetsprogram konfigurerat (på Windows-datorer F-Secure, på Mac-datorer Symantec).

För hemdatorer kan du skaffa en licens för F-Secure till universitetspris i F-Secures webbutik. Personalen kan hämta Symantecs datasäkerhetsprogram från programdistributionen.

Se även guiden Datasäkerhet vid universitetet.

Tabs

Detaljerad hjälp

F-secure

Att skaffa F-Secure SAFE till hemenheter

Symantec på hemdatorer

Universitetets personal har möjlighet att hämta Symantecs datasäkerhetsprogram för sin hemdator från programdistributionen.

Instruktion om programdistributionen >>

Kryptering

• Enklare krypteringssättet
    För att säkerställa att e-posten är konfidentiell använder Helsingfors universitet programmet Deltagon Sec@GW. Användningen kräver inte att något program installeras på varken avsändarens eller mottagarens arbetsstation.
  • S/MIME-kryptering
    I denna instruktion ges ett flexiblare alternativ för personer som hanterar mycket konfidentiell information. Ta i bruk detta sätt till exempel på rekommendation av chefen eller helpdesk.
  • GnuPG
    GnuPG är ett gratisprogram för kryptering och signering av e-posttrafik och filer. Det finns olika versioner av programmet för nästan alla operativsystem.
  • 7-zip
    Konfidentiella bilagor kan även krypteras med 7-zip