Datasäkerhetsprogram

På universitetets centraliserat administrerade arbetsstationer finns det redan ett datasäkerhetsprogram konfigurerat (F-Secure).

För hemdatorer kan du skaffa en licens för F-Secure till universitetspris i F-Secures webbutik.

Se även guiden Datasäkerhet vid universitetet.

Innehållsförteckning

Kryptering

 • Enklare krypteringssättet
  För att säkerställa att e-posten är konfidentiell använder Helsingfors universitet programmet Deltagon Sec@GW. Användningen kräver inte att något program installeras på varken avsändarens eller mottagarens arbetsstation.

  Användningen av tjänsten Securemail fortsätter
  Securemail-tjänstens upphörande väckte en livlig debatt inom universitetet. För att vi ska kunna betjäna alla på universitetet så bra som möjligt skjuter vi upp avvecklingen av tjänsten Securemail från det tidigare meddelade datumet 31.8.2020. Närmare datum för när tjänsten tas bort klarnar senare, och vi informerar alla på universitetet om detta i god tid.

  För serviceadresser rekommenderar vi att du använder Securemail-tjänsten. See instruktioner här

  Du kan redan nu övergå till att använda Microsofts e-postkryptering (Microsoft Office 365 Message Encryption), se Helpdesks anvisningar


   
 • S/MIME-kryptering
  I denna instruktion ges ett flexiblare alternativ för personer som hanterar mycket konfidentiell information. Ta i bruk detta sätt till exempel på rekommendation av chefen eller helpdesk.
 • GnuPG
  GnuPG är ett gratisprogram för kryptering och signering av e-posttrafik och filer. Det finns olika versioner av programmet för nästan alla operativsystem.
 • 7-zip
  Konfidentiella bilagor kan även krypteras med 7-zip

Ge respons

Webbplatsen med anvisningar från IT-Helpdesk vid Helsingfors universitet hjälper dig i dina jobbrelaterade IT-frågor. Berätta för oss hur vi skulle kunna förbättra våra anvisningar. Vi uppskattar verkligen din respons!

Hur skulle du förbättra denna instruktion?
Tillbaka upp