Anskaffning av F-Secures program till hemdatorer

Personalmedlemmar får gratis produkten F-Secure Internet Security till en hemenhet. Studerande kan skaffa F-Secure-produkter för hemmabruk till rabatterat pris. Även personalen kan om de så vill använda studierabatt.

Produkter som ingår i rabattprogrammet:

• F-Secure Safe för 1 år för 1 enhet
  • F-Secure Safe för 1 år för 3 enheter
  • F-Secure Total för 1 år för 1 enhet
  • F-Secure Total för 1 år för 3 enheter
  • F-Secure Internet Security för 1 år för 1 PC-enhet
  • F-Secure Internet Security för 1 år för 3 PC-enheter

Helpdesk lämnar inte stöd vid användningen av F-Secure program hemdatorer. Alla frågor gällande program (rabatter, installeringar och användning mm.) ska riktas till F-Secures egen stödtjänst http://www.f-secure.com/support.

Tabs

Snabbinstruktion

Instruktioner till personalen

Personalmedlemmar får gratis produkten F-Secure Internet Security till en hemenhet. Du kan ansöka om en licens per år. Nästa års licens får du tidigast tre månader före den gamla licensen tar slut.
Även personalen kan om de så vill använda studierabatt för anskaffning av övriga produkter.

1. Sök universitetets personalkod i programdistributionen. Du hittar koden genom att följa stigen Program > Antivirus > F-Secure >> Ladda filen.
  2. Gå in på F-Secures nätsidor https://campaigns.f-secure.com/is/yoamk/fi_FI/
  3. Skriv employer (1) i fältet Käyttäjänimi och den från programdistributionen hämtade koden (2) i fältet Salasana. Klicka på Kirjaudu (Logga in) (3).
  4. Skriv din e-postadress vid Helsingfors Universitet (t.ex. raimo.keski-vaanto@helsinki.fi) i fältet (1). F-Secure skickar inte licenskoden till utomstående e-postadresser. Klicka på Lähetä (Sänd) (2).
  5. F-Secure skickar licenskoden som du behöver för att installera (1) programmet till din e-postadress. Du kan logga ut via länken Kirjaudu ulos (2).
  6. Öppna din e-post. I din Inbox finns ett meddelande från F-Secure (1).  Meddelandet innehåller programmets beställningskod (2) och nerladdningslänk (3). Klicka på länken för att förflytta dig till F-Secures nätsidor. Följ instruktionerna där.
  7. Vid behov får du hjälp för att installera programmet hos F-Secures konsumenttjänst http://www.f-secure.com/support.

Instruktioner för studerande

Studerande kan beställa F-Secures produkter till rabattpris. Även personalen kan beställa samma produkter till samma rabatter.

1. Sök universitetets studentkod i programdistributionen . Du hittar koden genom att följa sökvägen Program > Antivirus > F-Secure >> Ladda filen .
    2. Gå in på F-Secures nätsidor https://campaigns.f-secure.com/is/yoamk/fi_FI/
    3. Skriv student (1) i fältet Käyttäjänimi och den från programdistributionen hämtade koden (2) i fältet Salasana. Klicka på Kirjaudu (Logga in) (3).
    4. Skriv din e-postadress vid Helsingfors Universitet (t.ex. raimo.keski-vaanto@helsinki.fi) i fältet (1). F-Secure skickar inte licenskoden till utomstående e-postadresser. Klicka på Lähetä (Sänd) (2).
    5. F-Secure skickar licenskoden som du behöver för att installera (1) programmet till din e-postadress. Du kan logga ut via länken Kirjaudu ulos (2).
    6. Öppna din e-post. I din Inbox finns ett meddelande från F-Secure (1). Meddelandet innehåller en länk till mer information (2), rabattkod (3) och en förteckning över produkter med prisinformation som ingår i programmet samt nerladdningslänkar.   Klicka på länken för att förflytta dig till F-Secures nätsidor. Följ instruktionerna där.
    7. Vid behov får du hjälp för att installera programmet hos F-Secures konsumenttjänst http://www.f-secure.com/support.