Videoviestintä

Yliopisto tarjoaa erilaisia videoneuvottelu- ja verkkokokousmahdollisuuksia. Niiden avulla on helppo pitää yhteyttä kauempanakin oleviin yhteistyökumppaneihin tarvitsematta matkustaa.

AV-lähitukea tarjolla
Helsingin yliopiston kiinteistöpalvelut HY247 tarjoaa AV-lähitukea yliopistolaisille.
Lue lisää HY247:n verkkosivuilta.

Pyydä tukea
Soita 02941 24240 tai lähetä sähköpostia av-tuki@helsinki.fi (arkipäivisin klo 8-16)
Pieniin pulmiin saat apua puhelimitse, isommat tilanteet hoidetaan paikan päällä ja kasvotusten.

Yliopistolla on useita videoneuvotteluun ja -yhteydenpitoon sopivia palveluita. Valitse seuraavista tarkoitukseesi parhaiten sopiva:

Teams

• Tarjoaa niin kahdenkeskiset pikaviestit ja videopuhelut kuin pysyvät keskustelukanavat eri ryhmille
  • Toimii sovelluksella tai selaimella
  • Lue lisää Helpdeskin ohjeista

Zoom

• Zoom on videoviestintäpalvelu, jonka avulla kaikki yliopistolaiset voivat luoda kokoushuoneita ja osallistua reaaliaikaisesti äänen ja kuvan välityksellä kokouksiin, seminaareihin ja konferensseihin. Zoom soveltuu myös etäopetuskäyttöön.
  • Soveltuu Teamsia paremmin yhteydenpitoon yliopiston ulkopuolisten osallistujien kanssa
  • Helsingin yliopiston ylläpitämillä koneilla Zoom-ohjelma on asennettuna valmiiksi.
    • Zoomia voi käyttää Chrome-selaimella, mutta ohjelman asennusta omalle koneelle suositellaan.
  • Helpdeskin ohjesivu.
  • Opetustyön Zoom-ohje

Videoneuvotteluun saa etätukea Helpdeskin kautta.