Videoviestintä

Yliopisto tarjoaa erilaisia videoneuvottelu- ja verkkokokousmahdollisuuksia. Niiden avulla on helppo pitää yhteyttä kauempanakin oleviin yhteistyökumppaneihin tarvitsematta matkustaa.

AV-lähitukea tarjolla
Yliopisto käynnistää yhdessä Unigrafian kanssa AV-lähituki kokeilun, jonka tarkoituksena on testata ja kehittää uutta palvelumallia ja selvittää millaisia tukitarpeita yliopistolaiset arjessaan kohtaavat.

Pyydä tukea
Soita 02941 24240 tai lähetä sähköpostia av-tuki@helsinki.fi (arkipäivisin klo 8-16)
Pieniin pulmiin saat apua puhelimitse, isommat tilanteet hoidetaan paikan päällä ja kasvotusten.

Lue lisää Flamman uutisesta

Tabs

Pikaohje

Yliopistolla on useita videoneuvotteluun ja -yhteydenpitoon sopivia palveluita. Valitse seuraavista tarkoitukseesi parhaiten sopiva:

Lifesize-kokous

• Toimii selaimella, sovelluksella, puhelimella tai videoneuvottelulaitteella
  • Soveltuu videoneuvotteluun, luentoihin, tallennukseen ja suoratoistoon
  • Toimii sekä yliopiston sisällä että ulkopuolisten osallistujien kanssa
  • Lifesize-tallennuksella tallennat kokouksia tai luentoja Lifesizen kautta
  • Lue lisää Helpdeskin ohjeista

Skype for Business

• Mahdollistaa tavoitettavuustiedot, pikaviestintä- ja online-kokoustoiminnot sekä ääni- ja videopuhelut.
  • Toimii sovelluksella tai selaimella.
  • Soveltuu käyttöön yliopiston sisällä, epävirallisiin kokouksiin
  • Lue lisää Helpdeskin ohjeista

Teams

• Tarjoaa niin kahdenkeskiset pikaviestit ja videopuhelut kuin pysyvät keskustelukanavat eri ryhmille
  • Toimii sovelluksella tai selaimella
  • Lue lisää Helpdeskin ohjeista

Adobe Connect

Videoneuvottelulaitteet

• Videoneuvottelulaitteet ovat perinteisiä kokouslaitteita. Niillä voi ottaa yhteyttä laitteiden välillä ja Lifesize-kokouksiin.
  • Lue lisää Helpdeskin ohjeista

Zoom

Tulossa yliopiston käyttöön syksyllä 2019

• Sovellus on ladattavissa Software Centeristä. Sovelluksen avulla voit liittyä kutsuttuihin kokouksiin
    • Yleensä osallistuja pärjää Chrome-selaimella asentamatta sovellusta
  • Yliopistolla ei ole maksullisia lisenssejä ohjelmaan, eikä Helpdesk tue sitä

Videoneuvotteluun saa etätukea Helpdeskin kautta.